Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

Οι αγελάδες του Χίτλερ ζουν, αλλά είναι... άτακτες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένας αγρότης από την Βρετανία, Devon Gow, αναγκάστηκε να σκοτώσει περισσότερο από το μισό του κοπάδι, καθώς οι αγελάδες που είχε ήταν αρκετά επιθετικές σε σημείο που ήταν επικίνδυνες για τη ζωή του προσωπικού του.

Οι αγελάδες του Χίτλερ, όπως λέγονται, εκτρέφονταν από τους επιστήμονες και ζωολόγους του Χίτλερ, τα αδέρφια Λουτζ και Χανς Χεκ, οι οποίοι είχαν ως όνειρο να μπορέσουν κάποια στιγμή να επαναφέρουν στη ζωή το άγριο βόδι που έμοιαζε στους μινωικούς ταύρους.

Τα δύο αδέρφια έπειτα από την γνωριμία με τον Χέρμαν Γκέρινγκ, υπαργηγό του Χίτλερ, και την πλούσια βοήθεια που τους πρόσφερε, στα μέσα της δεκαετιάς του '30, κατάφεραν να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα αναπαραγωγής των άγριων ζώων με επιτυχία, παίρνοντας γενετικά δείγματα από άλλα ζώα και προχωρώντας στα αντίστοιχα πειράματα.

Ο Devon Gow με τις άγριες αγελάδες του

Οι αγελάδες του Χίτλερ αφέθηκαν ελεύθερες σε δάση της Γερμανίας, της Πολωνίας και της Λευκορωσίας, ενώ μέχρι σήμερα έχουν μείνει ελάχιστοι απόγονοι αυτών των ζώων που αναπαρήγαγαν οι Ναζί.

Στόχος όπως είχε αναφερθεί σε ένα παλαιότερο ντοκιματέρ του National Geographic με τίτλο “Hitler's Jurassic Monsters”, ήταν αυτά τα ζώα να αποτελούν το εκλεπτυσμένο κυνήγι των επίλεκτων στρατιωτών των Ναζί.

Η φύση αυτών των ζώων, όπως λέγεται, γοήτευε τα δύο αδέρφια και τους Ναζί, λόγω της πρωτόγονης αγριότητας που τα χαρακτήριζε.

Τα περισσότερα από τα βοειδή καταστράφηκαν μετά την ήττα του ναζισμού το 1945, ενώ μερικοί απόγονοι επέζησαν σε διάφορα πάρκα διατήρησης στην ηπειρωτική Ευρώπη.

Το 2009 ο αγρότης Devon Gow, έφερε στο αγρόκτημά του μερικές από τις αγελάδες του Χίτλερ. Αλλά τα πράγματα δεν πήγαν πολύ καλά... Μέχρι που αναγκάστηκε, τώρα, να δράσει.

O Devon Gow με το κοπάδι του

"Αυτό που έκαναν οι Γερμανοί με το πρόγραμμα αναπαραγωγής τους ήταν να δημιουργήσουν κάτι πραγματικά αρχέγονο", δήλωσε ο κύριος Gow.

"Έπρεπε να μειώσουμε την αγέλη μας σε 6, επειδή ορισμένες από αυτές ήταν απίστευτα επιθετικές και εμείς απλά δεν θα μπορούσαμε να τις χειριστούμε. Είναι με διαφορά τα πιο επιθετικά ζώα με τα οποία έχω συνεργαστεί ποτέ", συνέχισε ο αγρότης Devon Gow.

"Από την στιγμή που έφυγαν όλα είναι ειρηνικά και πάλι. Στο αγρόκτημα κυριαρχεί ειρήνη. Μερικές είναι απόλυτα ήρεμες και ήσυχες και είναι και αυτές που έχουμε κρατήσει, στις άλλους δεν μπορούσαμε να πάμε κοντά... Παρά τα προβλήματα, δεν μετανιώνω καθόλου. Ήταν μια σωστή απόφαση, και η ιστορία αυτών είναι συναρπαστική.", πρόσθεσε ο κύριος Devon Gow.


Πηγή: http://www.pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.