Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Ισόβια κάθειρξη για το μακελειό σε σινεμά του Κολοράντο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Γλίτωσε τη θανατική ποινή ο δράστης.

Ο Τζέιμς Χολμς, ο άνδρας που δικαζόταν για το μακελειό σε έναν κινηματογράφο στην πόλη Ορόρα του Κολοράντο πριν από τρία χρόνια, γλίτωσε τη θανατική ποινή και θα εκτίσει ποινή ισόβιας κάθειρξης χωρίς καμιά πιθανότητα αποφυλάκισής του με περιοριστικούς όρους, εξαιτίας της ασυμφωνίας του σώματος των ενόρκων για την επιβολή της εσχάτης των ποινών.

ΤΖΕΙΜΣ ΧΟΛΜΣ ΚΟΛΟΡΑΝΤΟ

Ο Χολμς είχε εισβάλει φορώντας αντιασφυξιογόνο μάσκα, κράνος κι αλεξίσφαιρο και είχε ανοίξει πυρ την 20η Ιουλίου 2012 μέσα σε μια κατάμεστη κινηματογραφική αίθουσα όπου γινόταν μεταμεσονύχτια προβολή μιας ταινίας της σειράς Μπάτμαν, σκοτώνοντας δώδεκα ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 70.

Το σώμα των ενόρκων, που αποτελείτο από εννέα γυναίκες και τρεις άνδρες, είχε κρίνει τον 27χρονο ένοχο για όλες τις κατηγορίες που τον βάρυναν τον περασμένο μήνα.

Όμως δεν υπήρξε ομοφωνία για την επιβολή της θανατικής ποινής, κάτι που σημαίνει ότι επιβάλλεται αυτόματα στον δράστη του μακελειού η ποινή της ισόβιας κάθειρξης χωρίς καμιά δυνατότητα αποφυλάκισής του υπό όρους.

Αν και οι ένορκοι απέρριψαν τον ισχυρισμό της υπεράσπισης περί αδυναμίας του κατηγορουμένου να δικαστεί λόγω σχιζοφρένειας, όλοι οι γιατροί που κατέθεσαν συμφώνησαν ότι ο Χολμς είναι ψυχικά σοβαρά ασθενής.

Οι εισαγγελείς τόνισαν ότι ο 27χρονος είχε στόχο να σκοτώσει και τους 400 ανθρώπους που βρίσκονταν μέσα στον κινηματογράφο κι ο μόνος λόγος που απέτυχε να δολοφονήσει περισσότερους ήταν ότι έπαθε εμπλοκή ο γεμιστήρας τύπου drum του ημιαυτόματου τουφεκιού του.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.