Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Από το Καζάν στο... Ρίο η Δράκου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Νόρα Δράκου πέτυχε και τον τελευταίο στόχο που είχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης και μπορεί να επιστρέψει απόλυτα ικανοποιημένη από το Καζάν.

Μετά τη συμμετοχή της στον τελικό των 50μ. ύπτιο και τα δύο πανελλήνια ρεκόρ που σημείωσε (50μ. και 100μ. ύπτιο), η Πατρινή πρωταθλήτρια εξασφάλισε και την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, πιάνοντας το υψηλό όριο στα 50μ. ελεύθερο.



Η 23χρονη κολυμβήτρια πέτυχε επίδοση 25.22, που μπορεί να μην ήταν αρκετή για να της δώσει το εισιτήριο για τα ημιτελικά (κατετάγη 19η), αλλά της διασφαλίζει μία δεύτερη συνεχόμενη συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά από εκείνους του Λονδίνου. Πάντως η Δράκου έχασε οριακά το εισιτήριο για τους ημιτελικούς, αφού η 16η (η Ρωσίδα Μαρία Καμένεβα) περασε με 25.18. Ταχύτερη των προκριματικών ήταν η Αυστραλή Κέιτ Κάμπελ με 24.40.

Εκτός ημιτελικών ο Χρήστου στα 50μ. ύπτιο

Αν και πέτυχε την καλύτερη φετινή του επίδοση, ο Απόστολος Χρήστου δεν κατάφερε να προκριθεί στους ημιτελικούς των 50μ. ύπτιο, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης του Καζάν. Ο 19χρονος αθλητής του Ολυμπιακού κατετάγη 24ος με 25.50 και ολοκλήρωσε -σε επίπεδο ατομικών αγωνισμάτων- την παρουσία του στη διοργάνωση, χωρίς κάποια διάκριση. Ταχύτερος του προκριματικού ήταν ο Γάλλος Καμίλ Λακούρ (που είναι και ο κάτοχος του τίτλου) με 24.56.

Ατομικό ρεκόρ η Σαρακατσάνη στα 50μ. πρόσθιο

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η Κάτια Σαρακατσάνη στα προκριματικά των 50μ. πρόσθιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης του Καζάν, καταλαμβάνοντας την 25η θέση με χρόνο 31.58. Στα 38 της χρόνια, η μεγαλύτερη σε ηλικία αθλήτρια των αγώνων συνέτριψε το ατομικό της ρεκόρ (είχε 32.14 από μίτινγκ στη Μπάνια Λούκα τον περασμένο Απρίλιο) και «άγγιξε» το πανελλήνιο ρεκόρ της Αγγελικής Εξάρχου (31.52), το οποίο κρατάει από το 2009, ενώ ήταν πολύ κοντά και στο όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2016 (31.50). Σίγουρα πρόκειται για μία αξιοσημείωτη εμφάνιση, από μία αθλήτρια που είχε μείνει εκτός δράσης για μία ολόκληρη δεκαετία και επανήλθε πέρυσι στις πισίνες.

Μακράν ταχύτερη των προκριματικών σειρών ήταν η Λιθουανή Ρούτα Μεϊλουτίτε με 29.74, η οποία θα επιδιώξει να πάρει… εκδίκηση για την απροσδόκητη ήττα της στα 100μ. από τη Ρωσίδα Γιούλια Εφίμοβα.


Πηγή: http://www.sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.