Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

ΟΛΜΕ: Χιλιάδες εκπαιδευτικοί δεν ξέρουν που θα εργαστούν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας για τις αποσπάσεις στη Δευτεροβάθμια.

«Εχθές το βράδυ πληροφορηθήκαμε, ότι με την ορκωμοσία της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης, η διαδικασία των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν ολοκληρώθηκε. Πλέον, απαγορεύεται η οποιαδήποτε υπηρεσιακή μεταβολή στο δημόσιο. Το πρόβλημα θα είναι μεγάλο και στις τοποθετήσεις, αφού και τα ΠΥΣΔΕ δε θα έχουν στοιχεία για να προχωρήσουν τις διαδικασίες.

Επικοινωνήσαμε άμεσα με τα αρμόδια τμήματα του Υπουργείου και απαιτήσαμε να προχωρήσει η ηλεκτρονική επεξεργασία των πινάκων των αποσπάσεων, ώστε να εκκρεμεί μόνο το τυπικό μέρος της υπογραφής του υπηρεσιακού υπουργού.

Υπάρχουν σοβαρές ευθύνες από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας και των υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Παιδείας, οι οποίοι δε φρόντισαν να τηρηθεί έγκαιρα το χρονοδιάγραμμα που θα εξασφάλιζε την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας όλων των υπηρεσιακών μεταβολών.

Το αποτέλεσμα είναι ότι χιλιάδες συνάδελφοί μας αυτήν τη στιγμή δεν ξέρουν σε ποια περιοχή θα εργαστούν, δεν μπορούν να κάνουν τον οικογενειακό τους προγραμματισμό, καθώς και πώς θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στα έξοδα περιττών μετακινήσεων. Χιλιάδες οικογένειες εκπαιδευτικών είναι στον αέρα, και μάλιστα χωρίς να έχουν καμία απολύτως ευθύνη για τη συγκεκριμένη κατάσταση!

Όλοι οι αρμόδιοι οφείλουν να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε το πρόβλημα να λυθεί το συντομότερο», αναφέρει η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ.

Ζητούμε: να εγκριθεί άμεσα το αίτημα εξαίρεσης για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες των αποσπάσεων και όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές που προϋποθέτουν την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.