Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Θύελλα αντιδράσεων για τα drones που φέρουν οπλισμό στις ΗΠΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Το μόνο που θα επιτύχει είναι ότι θα αυξήσει τη στρατιωτικοποίηση της αστυνομίας».
Το να επιτρέπεται στην αστυνομία να χρησιμοποιεί τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα που φέρουν όπλα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επικίνδυνο, ενώ συμβάλλει στην περαιτέρω στρατιωτικοποίηση των υπηρεσιών επιβολής του νόμου, προειδοποίησε χθες μια οργάνωση προάσπισης των πολιτικών και ατομικών δικαιωμάτων.

«Η Βόρεια Ντακότα μόλις ψήφισε έναν νόμο για τα τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα που επιτρέπει τα drones της αστυνομίας να μπορούν να φέρουν οπλισμό όπως τέιζερ, λαστιχένιες σφαίρες, δακρυγόνα, ηχητικά όπλα. Αυτή είναι μια φρικτή ιδέα», ανέφερε η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (American Civil Liberties Union, ACLU).

Την Τετάρτη ο ιστότοπος Daily Beast ανέφερε ότι οι αρχές στην πολιτεία της Βόρειας Ντακότας αποφάσισαν να επιτρέψουν στην αστυνομία να κάνει χρήση τέιζερ, όπλων που προκαλούν ηλεκτροσόκ, να προχωρά σε ρίψεις δακρυγόνων ή βλημάτων με επικάλυψη από καουτσούκ από τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (Unmanned Aerial Vehicles, UAVs).

«Αυτό θα ανοίξει τον δρόμο» για τον περαιτέρω εφοδιασμό της αστυνομίας με όπλα στρατιωτικού τύπου, σχολίασε η οργάνωση. «Το μόνο που θα επιτύχει είναι ότι θα αυξήσει τη στρατιωτικοποίηση της αστυνομίας», πρόσθεσε.

Η ACLU επισήμανε ακόμη ότι η απόφαση είναι επικίνδυνη διότι η χρήση τέτοιων μέσων θα καταστήσει ευκολότερη τη χρήση βίας εξ αποστάσεως από την αστυνομία. Τα μη θανατηφόρα όπλα σκοτώνουν και αυτά, σημείωσε.

Επιπλέον, η οργάνωση ανέφερε ότι η χρήση των UAVs μπορεί να είναι επικίνδυνη λόγω προβλημάτων ελέγχου, έλλειψης επικοινωνίας κ.λπ.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο killedbypolice.net, τουλάχιστον 779 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την αστυνομία στις ΗΠΑ μέχρι στιγμής μέσα στο 2015.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.