Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τους κλάδους ενδυμάτων και υποδημάτων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σύσκεψη στο υπ. Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ευνοϊκότερες ρυθμίσεις στο καθεστώς των κρατικών ενισχύσεων, με πόρους των διαρθρωτικών Ταμείων για τους κλάδους ετοίμων ενδυμάτων και κατασκευής υποδημάτων, ζήτησαν οι εκπρόσωποί τους σε συνάντηση που είχαν σήμερα με τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Πάνο Σκουρλέτη.

Ο υπουργός συναντήθηκε με εκπροσώπους του Ελληνικού Συνδέσμου Βιοτεχνών Βιομηχάνων Υποδημάτων και Εξαγωγέων, και του Συνδέσμου Κατασκευαστών Ετοίμων Ενδυμάτων, και συμφώνησε με την ανάγκη να προωθηθεί το σχετικό αίτημα.

Οι δύο σύνδεσμοι παρουσίασαν τις προτάσεις τους για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, και ειδικότερα ζήτησαν τη διαμόρφωση πρότασης προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για ευνοϊκότερες ρυθμίσεις στο καθεστώς των κρατικών ενισχύσεων με πόρους των διαρθρωτικών Ταμείων. Ως βάση γι’ αυτό το αίτημα, χρησιμοποιούν το άρθρο 107 παρ. 3β της Συνθήκης Λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ) για την προώθηση κρατικών ενισχύσεων με συγχρηματοδότηση από διαρθρωτικά ταμεία, σύμφωνα με το οποίο «δύνανται να θεωρηθούν ότι συμβιβάζονται με την εσωτερική αγορά:

α) οι ενισχύσεις για την προώθηση της οικονομικής αναπτύξεως περιοχών, στις οποίες το βιοτικό επίπεδο είναι ασυνήθως χαμηλό, ή στις οποίες επικρατεί σοβαρή υποαπασχόληση, καθώς και των περιοχών που αναφέρονται στο άρθρο 349, λαμβάνοντας υπόψη τη διαρθρωτική, οικονομική και κοινωνική τους κατάσταση

β) οι ενισχύσεις για την προώθηση σημαντικών σχεδίων κοινού ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, ή για την άρση σοβαρής διαταραχής της οικονομίας κράτους μέλους».

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, η διάταξη αυτή χρησιμοποιείται ήδη ως νομική βάση από την Ε.Ε. για την έγκριση ανακεφαλαιοποιήσεων των τραπεζών, ενώ δεν υπάρχει απαγόρευση χρήσης της και σε άλλες περιπτώσεις (στην Αγγλία έχει αξιοποιηθεί για την ενίσχυση επιμέρους κλάδους, ανέφεραν οι εκπρόσωποι των συνδέσμων).

Τέλος, αποφασίστηκε να συσταθεί κοινή ομάδα εργασίας με στελέχη της γενικής γραμματείας Βιομηχανίας και με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα, Ευστράτιο Ζαφείρη, ώστε να εξετάσει τα αιτήματα των συνδέσμων, καθώς και τους όρους διαμόρφωσης κλαδικής βιομηχανικής πολιτικής.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.