Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Βρέθηκε το τρένο με θησαυρό των ναζί σύμφωνα με τις πολωνικές αρχές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν περιέχει χρυσό ή απλά πολεμικό εξοπλισμό.

Την ύπαρξη του μυθικού τρένου των ναζί, το οποίο ένας Γερμανός και ένας Πολωνός ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν την περασμένη εβδομάδα, επιβεβαίωσαν οι τοπικές Αρχές του Walbrzych στη Δυτική Πολωνία.

Ο αναπληρωτής Δήμαρχος της πόλης του Walbrzych, Zygmunt Nowaczyk παραδέχθηκε την ύπαρξη του μεταπολεμικού μύθου όπως το χαρακτήρισε, αρνούμενος πάντως να προσδιορίσει την ακριβή τοποθεσία του τρένου, ενώ σύμφωνα με την Telegraph δεν έχει διευκρινιστεί το περιεχόμενο του τρένου.

Αξιωματούχοι του δήμου Walbrzych δήλωσαν όμως σήμερα ότι το τρένο όντως βρίσκεται μέσα στο σφραγισμένο από το 1945 τούνελ.

Τα πολωνικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι το τρένο αυτό χάθηκε το 1945, ενώ ο Κόκκινος Στρατός πλησίαζε στη Γερμανία. Ήταν γεμάτο με το θησαυρό των Ναζί από την πόλη Μπρεσλάου, που τότε ανήκε στην ανατολική Γερμανία και σήμερα έχει μετονομαστεί σε Βρότσλαβ και ανήκει στην Πολωνία. Ένα από τα ρεπορτάζ ανέφερε ότι το τρένο ήταν θωρακισμένο και ανήκε στη Βέρμαχτ.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός Radio Wroclaw ανέφερε τον τοπικό αστικό μύθο σύμφωνα με τον οποίο το τρένο μπήκε σε μια σήραγγα κοντά στο Κάστρο Ξανς, σε μια ορεινή περιοχή της Κάτω Σιλεσίας, και δεν ξαναβγήκε ποτέ από εκεί. Με βάση αυτή τη θεωρία, η σήραγγα κατόπιν σφραγίστηκε και η τοποθεσία της ξεχάστηκε.

Το ραδιόφωνο υποστήριξε ότι το τρένο, μήκους 150 μέτρων, μετέφερε όπλα, «βιομηχανικό εξοπλισμό», πολύτιμους λίθους και άλλους θησαυρούς. Η Τοκάρσκα διευκρίνισε ότι δεν έχει πληροφορίες για την τοποθεσία ή το περιεχόμενο του τρένου.





Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.