Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

«Πάγωσαν» έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου λόγω τραπεζικής αργίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Οι εργολάβοι δεν μπορούν να πάρουν υλικά, ούτε να πληρώσουν το προσωπικό».
Στασιμότητα παρατηρείται στα έργα που εκτελεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου εξαιτίας της τραπεζικής αργίας. «Είμαστε εν αναμονή εξελίξεων», δήλωσαν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο οποίος πρόσθεσε ότι «έχουν σταματήσει έργα ή έχει μειωθεί ο ρυθμός εκτέλεσης, γιατί οι εργολάβοι δεν μπορούν να πάρουν υλικά, ούτε να πληρώσουν το προσωπικό».

Ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι δεν προχωρά τίποτα με τις τράπεζες κλειστές και έχουν αναβληθεί όλες οι δημοπρασίες έργων που είχαν προσδιοριστεί, αφού οι εργολάβοι δεν μπορούν να πάρουν εγγυητικές επιστολές. «Έχουμε χρήματα, αλλά δεν μπορούμε να πληρώσουμε» επεσήμανε, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι υπάρχει πλήρης ετοιμότητα και επάρκεια καυσίμων για να αντιμετωπιστούν έκτακτες ανάγκες, όπως το ενδεχόμενο πυρκαγιών, αφού είμαστε στο μέσον της θερινής περιόδου.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννακούρα, το Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης αντιμετωπίζει πρόβλημα έλλειψης καυσίμων. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι εργάζεται για να βρει λύση, αφού και η Περιφέρεια δεν νομιμοποιείται να συνδράμει με καύσιμα το Κέντρο Υγείας. Επιπλέον, ανέφερε ότι για να πραγματοποιηθεί, χθες, μεταφορά ασθενούς από τη Μεγαλόπολη στην Τρίπολη, οι εργαζόμενοι έβαλαν από πέντε ευρώ έκαστος προκειμένου να γεμίσει με καύσιμα το ασθενοφόρο. Όπως είπε, το πρόβλημα εκεί είναι σοβαρό, αφού η Υγειονομική Περιφέρεια στην Πάτρα, που έχει την ευθύνη, δεν έχει κάνει διαγωνισμό για προμήθεια καυσίμων και το πρόβλημα θα είναι διαρκές.

Παρόμοια είναι η κατάσταση και στη Λακωνία αναφορικά με την εκτέλεση των έργων, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη, Ντία Τζανετέα, η οποία τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι σειρά μεγάλων έργων στον νομό βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως το λιμάνι του Γυθείου, το μουσικό σχολείο Σπάρτης, ο δρόμος Γύθειο-Αρεόπολη-Γερολιμένας, η παράκαμψη Σπάρτης στο Σκούρα-Πυρί, η παράκαμψη Γερακίου και τα αλιευτικά καταφύγια, και μολονότι υπάρχουν χρήματα δεν μπορούν να γίνουν εκταμιεύσεις, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρή καθυστέρηση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.