Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Πρόλαβαν εγκαίρως 33χρονη που είχε πάρει χάπια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Απετράπη απόπειρα αυτοκτονίας μέσω Cyber Alert.

Άλλη μία απόπειρα αυτοκτονίας απετράπη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της καινοτόμου online διαδικασίας Cyber Alert, σε συνεργασία με τοπικό Αστυνομικό Τμήμα. Πρόκειται για περίπτωση 33χρονης Ελληνίδας, η οποία μέσα από άμεσες και αποτελεσματικές ενέργειες, εντοπίστηκε εγκαίρως τη στιγμή που είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα χαπιών.

Ειδικότερα, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο Cyber Alert της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε νυχτερινές ώρες χθες από χρήστη του διαδικτύου, ότι άτομο το οποίο κατέχει και διαχειρίζεται προφίλ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης έχει προβεί σε διαδικτυακή ανάρτηση, η οποία παρέπεμπε σε πρόθεση αυτοκτονίας.

Άμεσα, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διεξήγαγαν αστυνομική και ψηφιακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων του χρήστη που προέβη στην επίμαχη ανάρτηση, με σκοπό τον έγκαιρο εντοπισμό του.

Από την έρευνα, καθώς και από την επικοινωνία με τους αρμόδιους παρόχους διαδικτύου, προέκυψε και ταυτοποιήθηκε η 33χρονη ημεδαπή, ως χρήστης της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και εξακριβώθηκε γεωγραφικά το σημείο που βρισκόταν.

Σε άμεση συνεργασία με αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος και ύστερα από τα στοιχεία που παρασχέθηκαν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εκδόθηκαν αναζητήσεις και η 33χρονη εντοπίστηκε στην οικία της, χωρίς τις αισθήσεις της, έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα χαπιών και αλκοόλ.

Άμεσα μεταφέρθηκε με σταθμό του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται.

Το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.