Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Συνελήφθη για παράνομη εξόρυξη μαρμάρου στο Πεντελικό Όρος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η περιοχή έχει χαρακτηρισθεί ως δημόσια δασική έκταση.

Ένας 57χρονος άνδρας συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες χθες στη Νέα Πεντέλη, για παράνομη εξόρυξη μαρμάρου από περιοχή στο Πεντελικό Όρος, που έχει χαρακτηρισθεί ως δημόσια δασική έκταση, κηρυγμένη αναδασωτέα και στην οποία απαγορεύεται η εξόρυξη μαρμάρου και οποιαδήποτε επέμβαση σε αυτήν.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία από το Α.Τ. Πεντέλης για παράβαση του νόμου «περί εκμεταλλεύσεως λατομείων αδρανών υλικών και απαγορεύσεως εκμεταλλεύσεως λατομείων μαρμάρου σε περιοχή του Πεντελικού Όρους», και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες της 7ης Ιουλίου, αστυνομικός του Α.Τ. Πεντέλης αντιλήφθηκε την δραστηριότητα σκαπτικού μηχανήματος σε περιοχή του Πεντελικού Όρους και προέβη στην ενημέρωση του Κέντρου της Άμεσης Δράσης.

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που μετέβησαν στην περιοχή εντόπισαν φορτηγό όχημα, που οδηγείτο από τον 57χρονο, το ακινητοποίησαν και από τον έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε στην καρότσα του ένα κομμάτι μαρμάρου, διαστάσεων 2x1x1 μέτρων και το οποίο έφερε εμφανή σημάδια πρόσφατης εξόρυξης.

Ο 57χρονος οδηγός του φορτηγού, ο οποίος στερείτο άδειας ικανότητας οδήγησης, άδειας κυκλοφορίας του οχήματος και ασφαλιστηρίου συμβολαίου, συνελήφθη και όπως εξακριβώθηκε, είχε προβεί λίγο νωρίτερα, με τη χρήση σκαπτικού μηχανήματος, στην εξόρυξη του κατασχεθέντος κομματιού μαρμάρου.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.