Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Δύναμη ψυχής! Αν και σε αναπηρικό αμαξίδιο, είναι «μαχητής» του Moυάι Τάι!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνέντευξη - Του έδιναν 3 μήνες ζωής, τους διέψευσε και κατεβαίνει στο πρωτάθλημα!
Ο όρος αναπηρία αναφέρεται στον περιορισμό της κοινής δραστηριότητας λόγου έργου ή άμεσης αντίληψης, λόγω σωματικής ή πνευματικής βλάβης ενός ανθρώπου…

Υπάρχουν όμως άνθρωποι που φροντίζουν συνεχώς να διαψεύδουν οποιαδήποτε θεωρία και να αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο σκεπτόμαστε όλοι μας.

Ο 23χρονος Δημήτρης Παπαργύρης είναι ένας από αυτούς. Ένα νέο παιδί που έχει περάσει πολλές δυσκολίες και περιπέτειες με την υγεία του και παρόλα αυτά δεν το βάζει κάτω…

Στα 18 του, ήρθε αντιμέτωπος με μία πολύ σπάνια ασθένεια (IstyocystiosisErdhmeir-Chester). Τόσο σπάνια που από το 1960 μέχρι το 2010, έχουν καταγραφεί 300 περιστατικά σε όλο τον πλανητή!

Σαν συνέπεια αυτής, ήταν σήμερα να βρίσκεται καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο με πολλές ακόμα δυσκολίες αλλά όπως ο ίδιος αναφέρει το «δυσκολότερο είναι πως δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια του».

Δίπλα στον Σταμάτη Μπιτάκο και το γνωστό ράπερ TNS ξεκίνησε πολεμικές τέχνες στην Αθήνα και όπως είπαν και οι δάσκαλοί του, είναι δυνατός και γεννήθηκε πρωταθλητής!

 

Υπάρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ και ανθρωπάκια!

P.E. Έχεις καταφέρει να αντιμετωπίσεις πολλές δυσκολίες σε ότι έχει να κάνει με την υγεία σου. Πως ξεκίνησε όλο αυτό;

Δ.Π. «Ξεκίνησε ξαφνικά στα 18. Έτσι ξεκινάει… Χωρίς αιτία. Δηλαδή κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς πως αναπτύσσεται όμως γίνεται πρόοδος στην έρευνα της. Κινδύνεψε η ζωή μου…

Οι γιατροί στην Ελλάδα μου έδιναν 3-5 μήνες ζωής οπότε οι γονείς μου όπως μπόρεσαν με πήραν και πήγα σε γιατρούς στην Αμερική. Γύρισα μετά από 8 μήνες με προβλήματα μεν αλλά καλά.»

P.E. Σήμερα;

Δ.Π. «Σήμερα κάνω κάτι που μου αρέσει πολύ και παλεύω να σταθώ στα πόδια μου… Κάνω μουάι τάι με τον καλύτερο δάσκαλο (τον Σταμάτη Μπιτάκο).Εκτονώνομαι, δυναμώνω και έρχομαι σε επαφή με εξαίρετους ανθρώπους. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις ανθρώπους με όλη την σημασία της λέξης.

Εκτός από την οικογένεια μου, που είναι τα πάντα για εμένα υπάρχουν και εκείνοι που έχουν σταθεί δίπλα μου, ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Επειδή είναι γνωστοί στους περισσότερους θέλω να πω πως η Πέγκυ Ζήνα, ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Γιώργος Καραγκούνης, ο Σταμάτης Μπιτάκος και ο Tns ήταν εκεί για μένα χωρίς να τους γνωρίζω.

Σε αθλητικό επίπεδο τώρα, είμαι έτοιμος να πάρω μέρος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα γίνει τον Μάρτιο και είμαι πολύ χαρούμενος γι αυτό!»

Δημήτρης Παπαργύρης training 1 patrasevents.gr



"Σε κοιτούν όλοι περίεργα"

P.E. Έχεις βιώσει ρατσισμό;

Δ.Π. «Φυσικά και έχω βιώσει ρατσισμό. Όταν βγαίνεις στον δρόμο με αμαξίδιο υπάρχουν βλέμματα που γυρνούν και σε κοιτούν περίεργα. Προσωπική ζωή πάλι δεν υφίσταται αφού οι κοπέλες δεν δέχονται άνθρωπο με κινητικά πρόβληματα.

Υπάρχουν δυσκολίες για τα ΑμεΑ και σίγουρα τα περισσότερα έχουν να κάνουν με την μετακίνηση. Δεν υπάρχουν ράμπες στα μέσα μαζικής μεταφοράς, σε πεζοδρόμια και σε πολλά ακόμα μέρη. Υπάρχουν ευτυχώς άνθρωποι με ευαισθησίες πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουν.»

P.E. Ξέρω όμως ότι βγαίνεις και ότι σου αρέσουν τα ελληνικά τραγούδια…

Δ.Π. Βγαίνω συχνά. Το όποιο πρόβλημα μου δεν έχει καταφέρει να με κρατήσει μέσα στους 4 τοίχους. Με αυτό θέλω να πω και στα υπόλοιπα άτομα που είναι σαν εμένα να μην το βάζουν κάτω. Να αγωνίζονται να μην τα παρατάνε γιατί η ψυχολογία παίζει το μεγαλύτερο παράγοντα.

Πάω για διασκέδαση σε μαγαζιά με ελληνική μουσική ενώ κάθε Σαββατοκύριακο κάνω βόλτες στο χωριό μου, στην Αταλάντη.



P.E. To μεγάλο σου όνειρο;

Δ.Π. «Να περπατήσω! Θέλω όμως να μην ξεχάσω να πω ευχαριστώ στο Stam Academy και σε εσάς. NEVER GIVE UP… Συνεχίζουμε»

Υ.Γ. Ο Δημήτρης είναι ένα παιδί με πολύ χιούμορ που έχει θέληση. Θα μας απαοσχολήσει σίγουρα στο μέλλον γιατί κάνει κατί πολύ σημαντικό. Παλεύει για τα όνειρα του!

Δημήτρης Παπαργύρης training 2 patrasevents.gr



 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.