Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Η «συνταγή» για τις τέλειες διακοπές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα τρία κύρια συστατικά για αξέχαστες αποδράσεις.

Την τέλεια συνταγή για μαγικές κι αξέχαστες διακοπές, που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε μια ομάδα επιστημόνων.

Τα κύρια συστατικά για τις τέλειες διακοπές είναι τρία: παρέα, χρόνος και τοποθεσία.

Δε μας λένε και κάτι καινούριο δηλαδή!

Όπως επισημαίνουν, η παρέα είναι σημαντική για το 22% των ταξιδιωτών, ο χρόνος για το 17% αυτών και η τοποθεσία για το 15%. Το υπόλοιπο ποσοστό συμπληρώνεται από διάφορες άλλες δραστηριότητες, τη μοναδικότητα, τους ήχους, τον καιρό, τα τοπία, τις μυρωδιές και τις γεύσεις που βιώνει και απολαμβάνει κανείς.

Η έρευνα έγινε για λογαριασμό της ιστοσελίδας lastminute.com και διεξήχθη από τον νευροψυχολόγο Dr David Lewis και το εργαστήριο Mindlab International σε δείγμα 6.000 Ευρωπαίων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, που επικαλείται την έρευνα αυτή, οι γυναίκες και οι άντρες θυμούνται διαφορετικές στιγμές από τις διακοπές τους.

Οι άντρες εστιάζουν περισσότερο σε άμεσες και αισθητηριακές λεπτομέρειες, όπως οι ήχοι και οι εικόνες, αναφέροντας για παράδειγμα ότι μια μουσική ή ο ήχος των πουλιών είναι μικρές, αλλά σημαντικές λεπτομέρειες. Οι γυναίκες, από την άλλη, δίνουν μεγαλύτερη έμφαση σε χαρακτηριστικά γνωρίσματα, όπως η τοποθεσία.

«Ενώ όλοι έχουμε διαφορετικές αναμνήσεις, αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι υπάρχει κάτι κοινό, που δεν είναι άλλο από τα ‘συστατικά’ που μας βοηθούν να δημιουργήσουμε αυτές τις αναμνήσεις» είπε ο Dr Lewis και κατέληξε: «Είναι σημαντικό να επενδύουμε στη δημιουργία πολύτιμων αναμνήσεων, έτσι ώστε να ανατρέχουμε σ’ αυτές όταν χρειαζόμαστε μια ώθηση, για να αλλάξει η διάθεσή μας».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.