Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Ο μεγαλύτερος καταυλισμός βουδιστών στον κόσμο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εκεί που οι τηλεοράσεις απαγορεύονται, αλλά τα... iPhone επιτρέπονται - Δείτε τις φωτογραφίες.

Ανάμεσα στους καταπράσινους λόφους στην κοιλάδα Larung Gar της Κίνας, το τελευταίο πράγμα που περιμένει να δει κανείς είναι… ένας τεράστιος καταυλισμός από χιλιάδες ξύλινες, κόκκινες καλύβες.

Παρά την απομονωμένη τοποθεσία και το μεγάλο υψόμετρο (3.810 μέτρα), η περιοχή αυτή αποτελεί τη βάση της ακαδημίας βουδιστών Larung Gar Buddhist Academy, που αποτελεί και το μεγαλύτερο «χωριό βουδιστών» στον κόσμο.



Οι καλύβες άρχισαν να κατασκευάζονται γύρω από το ναό τη δεκαετία του 1980 και τώρα φιλοξενούν πάνω από 40.000 μοναχούς και μοναχές, οι οποίοι δίνουν στην κυριολεξία σκληρή «μάχη» με τα στοιχεία της Φύσης για να καταφέρουν να σπουδάσουν.





Οι ξύλινες καλύβες είναι τόσο κοντά χτισμένες η μία στην άλλη, που από μακριά μοιάζουν σα μια «κόκκινη θάλασσα», αναφέρει χαρακτηριστικά δημοσίευμα στη στήλη Travel της MailOnline.

Οι καλύβες χωρίζονται σε αντρών και γυναικών από ένα δρόμο και φυσικά προσφέρουν στους ενοίκους τους τα απολύτως απαραίτητα. Οι τουαλέτες είναι κοινόχρηστες και κάθε καλύβα αποτελείται από ένα έως τρία δωμάτια.





Οι τηλεοράσεις στο βουδιστικό καταυλισμό απαγορεύονται, καθώς οι μοναχοί και οι μοναχές επιδίδονται σε διάβασμα και προσευχές. Παρ’ όλα αυτά για τα iPhone γίνεται μια εξαίρεση…








Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.