Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Πώς θα πείσετε κάποιον να σας ανοιχτεί

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο τρόπος για να σας αποκαλύψει τα μυστικά του.
Υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται με ψυχολογικά δρώμενα, όπως για παράδειγμα το ψυχόδραμα, και αν κανείς το κάνει μία φορά αντιλαμβάνεται αμέσως πόσο εύκολο είναι να ανοιχτούν οι άνθρωποι σε κάποιες περιπτώσεις και να αποκαλύψουν σημαντικές λεπτομέρειες για τον εαυτό τους.

Οπότε τίθεται το ερώτημα από πού προκύπτει η προθυμία των ανθρώπων να ανοίγονται υπό συγκεκριμένες περιστάσεις.

Από νέες μελέτες προκύπτει ότι μέρος της απάντησης μπορεί να είναι το γέλιο. Το γέλιο ενθαρρύνει τους ανθρώπους στο να ανοίγονται.

Σε μελέτη που πραγματοποίησε ο ειδικός, Alan Gray, έκανε ομάδες των τεσσάρων ανθρώπων και τους έβαλε να παρακολουθήσουν ένα βίντεο που επηρεάζει τη διάθεσή τους. Είτε μία κωμωδία, είτε ένα στενάχωρο βίντεο, είτε ένα ενημερωτικό βίντεο.

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες έγραψαν πέντε προσωπικές πληροφορίες που ήταν έτοιμοι να μοιραστούν με τους συντρόφους τους. Από αυτό το πείραμα φάνηκε ότι οι συμμετέχοντες μοιράστηκαν προσωπικές πληροφορίες πιο σημαντικές όταν είχαν δει το βίντεο με την κωμωδία.

Όπως προκύπτει το γέλιο παράγει πέρα από θετική διάθεση και ενδορφίνες που ενθαρρύνουν την ψυχολογική χαλάρωση.

Οπότε αυτό είναι προφανώς το κόλπο. Οι συντάκτες της έρευνας επισημαίνουν ότι ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε κάποιον να σας ανοιχτεί είναι να τον κάνετε πρώτα να γελάσει σε βαθμό που θα χαλαρώσει από τις ενδορφίνες που θα παραχθούν από τον εγκέφαλό του.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.