Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Προορισμοί που επιτρέπουν το γάμο ομοφυλόφιλων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Από τα παραμυθένια κάστρα της Ιρλανδίας στα υπέροχα τοπία του Καναδά.

Η Ιρλανδία έγινε πρόσφατα η πρώτη χώρα που νομιμοποίησε το γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου μετά από δημοψήφισμα και εντάχθηκε στη λίστα ακόμη 18 διεθνών προορισμών (πέραν των 37 αμερικανικών πολιτειών), όπου επιτρέπεται ο γάμος ομοφυλόφιλων.

Από εξωτικές παραλίες, μέχρι παραμυθένια κάστρα και τα απίστευτης ομορφιάς τοπία του Καναδά, δείτε παρακάτω μερικά από τα καλύτερα μέρη για να ανταλλάξετε όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης, όπως τα συγκέντρωσε σε μια λίστα η MailOnline Travel.

1. Ιρλανδία



Από τον Ιούλιο του 2015 τα άτομα ίδιου φύλου θα μπορούν να ανταλλάξουν νόμιμα όρκους αγάπης στη χώρα. Η Ιρλανδία διαθέτει υπέροχα κάστρα και σαγηνευτική ύπαιθρο, για να κάνει την ημέρα σας ακόμη πιο ξεχωριστή. Μια δημοφιλής επιλογή είναι το κάστρο Lough Rynn, το οποίο έχει ψηφιστεί ως ένα από τα καλύτερα μέρη για τελετές.

2. Πορτογαλία



Η Πορτογαλία νομιμοποίησε το γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου το 2010 και από τότε έχει αναδειχθεί ως ένας πολύ ελκυστικός προορισμός για ομοφυλόφιλους. Μία από τις πιο ιδιαίτερες τοποθεσίες, με υπέροχη θέα στη θάλασσα, είναι η ορεινή τοποθεσία Senhora Da Rocha.

3. Καναδάς



Το 2005 ο Καναδάς έγινε η τέταρτη χώρα στον κόσμο, που νομιμοποίησε το γάμο ομοφυλόφιλων με ένα νόμο που κάλυπτε όλες τις επαρχίες, παρότι τα όρια ηλικίας μπορεί να διαφέρουν ελαφρώς από περιοχή σε περιοχή. Η περιοχή Canadian Rockies είναι μία από τις πιο δημοφιλείς για τα ζευγάρια που θέλουν η ημέρα τους να είναι πολύ ξεχωριστή.

4. Νότια Αφρική



Το Νοέμβριο του 2006 το κοινοβούλιο της Ν. Αφρικής ψήφισε «ναι» στο γάμο ατόμων ιδίου φύλου, με το Garden Route να θεωρείται ως μία από τις καλύτερες επιλογές καθώς διαθέτει δάσος, παραλίες και τοποθεσίες με καταρράκτες.

5. Αργεντινή



Η Αργεντινή αποτελεί πολύ δημοφιλή προορισμό για γάμους ομοφυλόφιλων στη Λατινική Αμερική, καθώς ήταν η πρώτη χώρα που νομιμοποίησε το θεσμό. Οι λάτρεις του κρασιού επιλέγουν για το γάμο τους τη διάσημη περιοχή Mendoza, ανάμεσα σε αμπελώνες κάτω από τη «σκιά» των Άνδεων.

6. Νέα Υόρκη



Ο ορίζοντας της Νέας Υόρκης με τους εντυπωσιακούς ουρανοξύστες αποτελεί ένα πολύ ξεχωριστό φόντο για τις γαμήλιες φωτογραφίες, των ζευγαριών που θέλουν να ανταλλάξουν όρκους πίστης και αγάπης. Η αμερικανική μεγαλούπολη νομιμοποίησε το γάμο ομοφυλόφιλων το 2011. Το Σέντραλ Παρκ και η γέφυρα του Μπρούκλιν αποτελούν μερικές από τις πιο δημοφιλείς επιλογές.

7. Δανία



Μπορεί να μην είναι η πρώτη επιλογή για μια γαμήλια τελετή, όμως η Δανία ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο, που νομιμοποίησε το σύμφωνο συμβίωσης το 1989. Ο γάμος μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου επιτρέπεται στη χώρα από το 2012.

Χώρες που επιτρέπουν το γάμο ομοφυλόφιλων: Ολλανδία, Βέλγιο, Ισπανία, Καναδάς, Νότια Αφρική, Νορβηγία, Σουηδία, Πορτογαλία, Ισλανδία, Αργεντινή, Δανία, Γαλλία, Βραζιλία, Ουρουγουάη, Νέα Ζηλανδία, Μ. Βρετανία, Λουξεμβούργο, Φινλανδία, Ιρλανδία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.