Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Κατ’ εξαίρεση μετεγγραφές για τους φοιτητές - στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ρύθμιση στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας.

Πρόνοια για την ολοκλήρωση των σπουδών των φοιτητών που είναι στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας λαμβάνει το Υπουργείο Παιδείας με ρύθμιση που εντάσσεται στο κατεπείγον νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας. Συγκεκριμένα με το άρθρο 29 δίνεται η δυνατότητα στους παραπάνω φοιτητές να ακολουθήσουν απρόσκοπτα τις σπουδές τους, εκπληρώνοντας ταυτόχρονα και τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι κατ’ εξαίρεση των ισχυουσών, περί μεταφοράς θέσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ διατάξεων, οι φοιτητές των ΑΕΙ, οι οποίοι είναι μόνιμα υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας, δικαιούνται να μεταφέρουν, κατά τις κείμενες διατάξεις, τη θέση φοίτησής τους σε αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα Πανεπιστημίου, εφόσον είναι φοιτητές Πανεπιστημίου και σε αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα ΤΕΙ, εφόσον είναι φοιτητές ΤΕΙ, που εδρεύει στην πόλη όπου υπηρετούν.

Σε περίπτωση που δεν υφίσταται αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα ΑΕΙ στον τόπο αυτό, οι ανωτέρω δύνανται να μεταφέρουν τη θέση φοίτησής τους στο πλησιέστερο ΑΕΙ της πόλης όπου υπηρετούν. Με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, ρυθμίζεται η διαδικασία μεταφοράς των θέσεων φοίτησης των ανωτέρω φοιτητών, καθώς και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της παρούσας διάταξης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.