Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Στις δομές φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων το ΚΕΕΛΠΝΟ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Περιήγηση στις εγκαταστάσεις και ενημέρωση για τις ανάγκες των τοπικών αρχών.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης της πολιτικής του Υπουργείου Υγείας και με σκοπό τη θωράκιση της Δημόσιας Υγείας και την επαρκή υγειονομική κάλυψη των νεοεισερχόμενων στη χώρα ατόμων, με εντολή του Υπουργού Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., Ομότιμος Καθηγητής Χειρουργικής, κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος, συνοδευόμενος από τον Ιατρό του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., κ. Λάζαρο Κωστόπουλο και τον Υπεύθυνο του Γραφείου Διεκπεραίωσης Ειδικών Θεμάτων Οικονομίας και Διοίκησης του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., κ. Γεώργιο Αναστόπουλο, επισκέφθηκαν την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και τις κατά τόπους δομές φιλοξενίας των μεταναστών/προσφύγων.

Την Τρίτη, 28 Απριλίου 2015, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Αλεξανδρούπολη (Νομαρχείο Έβρου) και στην Ορεστιάδα (Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας) με συμμετοχή όλων των αρμόδιων τοπικών αρχών. Ακολούθησε συνέντευξη τύπου για τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Κατόπιν, το κλιμάκιο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ επισκέφθηκε το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής (ΚΕΠΥ) Ορεστιάδας και το Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Μεταναστών Φυλακίου Ορεστιάδας, όπου περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις, ενημερώθηκε για τις συνθήκες φιλοξενίας των μεταναστών/προσφύγων και τις ανάγκες των τοπικών αρχών.

Την Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015, το κλιμάκιο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., συνοδεία του Διοικητή της 4ης Υ.ΠΕ. και του Γενικού Διευθυντή Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας ΑΜΘ, μετέβη στη Σαμοθράκη για να συμμετάσχει σε σύσκεψη στο Δημαρχείο με την παρουσία των τοπικών αρχών. Ακολούθησε επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης και στις εγκαταστάσεις προσωρινής φιλοξενίας των μεταναστών στο Λιμάνι της Σαμοθράκης. Εν συνεχεία, το κλιμάκιο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. επισκέφθηκε το Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Μεταναστών Ξάνθης, όπου περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για τις συνθήκες φιλοξενίας των μεταναστών/προσφύγων, καθώς και τις ανάγκες των τοπικών φορέων.

Η μέριμνα για την υγειονομική και ψυχοκοινωνική κάλυψη των νεοεισερχομένων μεταναστών και προσφύγων αποτελεί πρώτιστη επιλογή του Υπουργείου Υγείας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.