Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Εγκαινιάστηκε η νέα ακτοπλοϊκή γραμμή Σάμος – Δωδεκάνησα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα εκτελεί τρία δρομολόγια την εβδομάδα.

Παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και στελεχών της εταιρείας «Dodekasinos Seaways», με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Γιώργο Σπανό, πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο λιμάνι του Πυθαγορείου, τα εγκαίνια της νέας ακτοπλοϊκής γραμμής, που θα ενώνει για όλη την θερινή περίοδο το νομό Σάμου με τα Δωδεκάνησα, με το ταχύπλοο, τύπου καταμαράν, «Dodekanisos Pride».

Ο αγιασμός πραγματοποιήθηκε στο πλοίο από τον Μητροπολίτη Σάμου Ευσεβίου, παρουσία της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου, του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου Νίκου Κατρακάζου, του δημάρχου Σάμου, Μιχάλη Αγγελόπουλου, του Επάρχου Καλύμνου Γιάννη Θεμέλαρου και του δημάρχου Λειψών Φώτη Μάγγου.
Τον σημαντικό ρόλο της έναρξης του συγκεκριμένου δρομολογίου επισήμαναν όλοι οι εκπρόσωποι των αρχών ενώ η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου δήλωσε χαρακτηριστικά «η γραμμή ενώνει το νοτιότερο κομμάτι του Βορείου Αιγαίου τους Φούρνους, με το βορειότερο κομμάτι του Νοτίου Αιγαίου, την Πάτμο». Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου τόνισε ότι η Σάμος γίνεται πλέον ένα κομβικό λιμάνι που συνδέει τα νησιά του Νοτίου και Βορείου Αιγαίου και ανοίγει νέους ορίζοντες για την ανάπτυξη του εσωτερικού τουρισμού.

Αμέσως μετά τον αγιασμό και τους χαιρετισμούς που απηύθυναν οι αρχές και οι εκπρόσωποι της εταιρείας, το πλοίο αναχώρησε για Φούρνους, όπου έφτασε μετά από 50 λεπτά. Το κλίμα κατά την άφιξή του ήταν πανηγυρικό, με καΐκια, που είχαν ακροβολιστεί στον κόλπο του νησιού, να κορνάρουν αδιάκοπα ενώ άναψαν εκατοντάδες βεγγαλικά και καπνογόνα. Στην προβλήτα ήταν συγκεντρωμένοι κάτοικοι, μαθητές σχολείων και εκπρόσωποι των αρχών, με επικεφαλής των δήμαρχο Γιάννη Μαρούση.

Στις 12 το μεσημέρι το πλοίο αναχώρησε από τους Φούρνους για την Πάτμο, όπου εκτός από τον Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Φλεβάρη, τους επισκέπτες υποδέχτηκε με παραδοσιακούς χορούς τοπικό μουσικό και χορευτικό συγκρότημα.

Το συγκεκριμένο σκάφος θα εκτελεί τρία δρομολόγια την εβδομάδα αναχωρώντας από το Πυθαγόρειο της Σάμου με ενδιάμεσους σταθμούς Ικαρία, Φούρνους, Αγαθονήσι, Αρκιούς, Πάτμο, Λειψούς, Λέρο, Κάλυμνο, Κω και Πάτμο με αυθημερόν επιστροφή.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.