Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Ψεκασμοί κατά των κουνουπιών στη Θεσσαλία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε εξέλιξη το πρόγραμμα καταπολέμησης.

Πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών βρίσκεται σε εξέλιξη στις περιφερειακές ενότητες της Θεσσαλίας, το οποίο ξεκίνησε στα τέλη Απριλίου, στο πλαίσιο του προγράμματος αντιμετώπισης κουνουπιών στην περιφέρεια Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας για θέματα υγείας, Γιώργο Τσίγκα, στην παρούσα φάση, το πρόγραμμα βασίζεται στην καταπολέμηση των προνυμφών των κουνουπιών στις εστίες ανάπτυξής τους με ψεκαστική εφαρμογή κατά τα προβλεπόμενα. Οι ψεκασμοί γίνονται σε εστίες αναπαραγωγής, οι οποίες έχουν εντοπιστεί και καταγραφεί.

Ο κ. Τσίγκας ανέφερε ότι η σημασία του προγράμματος έγκειται στον περιορισμό της ενόχλησης και στις επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των κατοίκων και τον περιορισμό της μετάδοσης ασθενειών, όπως ο ιός του Δυτικού Νείλου, η ελονοσία κ.λπ.

Η αντιμετώπιση προνυμφών κουνουπιών, εκτός από τη χημική καταπολέμηση, βασίζεται και στον περιορισμό των εστιών ανάπτυξης (αποστράγγιση, καθαρισμός των εστιών από τη βλάστηση σε κανάλια, ρυάκια κ.λπ.).

Με αυτή την ευκαιρία, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης απευθύνει κάλεσμα στις υπηρεσίες των δήμων και τους πολίτες στο αστικό και το αγροτικό περιβάλλον, να καθαρίζουν τον χώρο από εστίες ανάπτυξης, όπως συντριβάνια, λιμνούλες, δοχεία με στάσιμο νερό, ποτίστρες ζώων κ.λπ.

Ο κ. Τσίκγας προσθέτει ότι οι πολίτες δεν πρέπει να ξεχνούν την ατομική προστασία από τα ενήλικα κουνούπια, η οποία είναι πολύ σημαντική.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.