Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Κυριακή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Άνοιξε τις πύλες του σήμερα το ΑΠΘ για μια σειρά δράσεων.

Τις πόρτες των εργαστηρίων, των σπάνιων αρχείων, των μουσείων και των συλλογών του σε ενήλικες και παιδιά άνοιξε σήμερα το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Κυριακή στο ΑΠΘ».

Μέσα από πειράματα, παρατηρήσεις, ξεναγήσεις, δημιουργικά εργαστήρια, παιχνίδια και παρουσιάσεις, οι πολίτες της Θεσσαλονίκης έχουν την ευκαιρία σήμερα και για τις επόμενες δύο Κυριακές, 17 και 24 Μαΐου, να γνωρίσουν το εκπαιδευτικό και ακαδημαϊκό έργο του ΑΠΘ και να αξιοποιήσουν με ένα διαφορετικό τρόπο τον ελεύθερο χρόνο τους.

Για τους επισκέπτες του ΑΠΘ διοργανώνονται σήμερα διάφορες δράσεις. Μεταξύ άλλων, «Πολυγλωσσικά και Πολυπολιτισμικά Παιχνίδια» από τον τομέα Γλωσσολογίας και Διδακτικής των Γλωσσών του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, «Παρατηρούμε τον Ήλιο», «Αναζητώντας ζωή σε άλλους πλανήτες» στο Εργαστήριο Αστρονομίας του Τομέα Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής, του Τμήματος Φυσικής και ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στο internet.

Στις «Βασικές αρχές πολιτικής προστασίας» μυεί τους επισκέπτες το Εργαστήριο Φυσιολογίας του Τμήματος Ιατρικής, ενώ διοργανώνονται Περιήγηση στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ και οι δράσεις «Ακτινογραφούμε το υπέδαφος» στο Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής του Τμήματος Γεωλογίας, «Πρόγνωση καιρού και θαλασσών» από το Εργαστήριο Θαλάσσιας Τεχνικής και Θαλασσίων Έργων του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και «Ελάτε να προκαλέσουμε και να αναλύσουμε ένα σεισμό» με ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του Σεισμολογικού Σταθμού του ΑΠΘ και ενημέρωση για τη λειτουργία του.

Οι εκδηλώσεις «Κυριακή στο ΑΠΘ» έχουν στόχο τη διάχυση της γνώσης και της επιστήμης στο ευρύ κοινό με πρωτότυπο τρόπο και απευθύνονται σε ηλικίες 5 ετών και πάνω.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.