Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Θλίψη στους ορειβάτες για τον θάνατο βραβευμένου Αυστριακού ορειβάτη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έχασε τη ζωή του στο Λασίθι την Παρασκευή.

Θλίψη και προβληματισμός επικρατεί στους ορειβάτες από τον θάνατο του βραβευμένου Αυστριακού ορειβάτη Albert Precht και του φίλου και συμπατριώτη του στο φαράγγι Καψά, στο Λασίθι το μεσημέρι της Παρασκευής.

Οι δύο ορειβάτες ηλικίας 57 και 60 χρονών αντίστοιχα που δήλωναν ένθερμοι φίλοι της Κρήτης ερχόταν την τελευταία δεκαετία στο νησί και στην περιοχή της Σητείας έχοντας χαρτογραφήσει φαράγγια σε Σητεία και Ιεράπετρα και μέσω ιστοσελίδας , καλούσαν τους αναρριχητές να ζήσουν την εμπειρία στα φαράγγια της Ανατολικής Κρήτης .

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά ο Albert Precht είχε γεννηθεί κοντά στο Σάλτσμπουργκ, και είχε κάνει πολλά ταξίδια για αναρρίχηση σε όλο τον κόσμο, στα οποία συμπεριλαμβάνονται περισσότερες από 1000 πρώτες αναβάσεις σε κάθετους τοίχους από γρανίτη, ενώ μετά τη συνταξιοδότησή του από τους αυστριακούς σιδηροδρόμους, όπου εργαζόταν, είχε αφιερώσει την ζωή του στην περιπέτεια πάνω στο βουνό.

Οι ίδιες πληροφορίες φέρουν τον Albert Precht ως οδηγό αναρρίχησης σε δύσκολες αναβάσεις που βραβεύθηκε με το χρυσό βραβείο MERIT του Σάλτσμπουργκ το 2003 ενώ το 2010 του είχε απονεμηθεί το βραβείο του Βασιλιά Αλβέρτου που θεωρείται ως "Νόμπελ της ορειβασίας". Ο ίδιος φερόταν ως υπέρμαχος των παραδοσιακών τρόπων αναρρίχησης, αμφισβητώντας τα σύγχρονα μέσα καθώς εκτιμούσε ότι έτσι η περιπέτεια γίνεται λιγότερο συναρπαστική.

Οι δυό ορειβάτες μέλη μια ομάδας επτά ατόμων από την Αυστρία -όπως είχε αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ από χθες το μεσημέρι -πραγματοποιούσαν την Πέμπτη περιήγηση στο φαράγγι Καψά, στο Λασίθι και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, έπεσαν σε χαράδρα μεγάλου βάθους, πιθανότατα μετά από ξεμπλοκάρισμα των ασφαλειών των σχοινιών η από μετατόπιση βράχων, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους.

Για τον εντοπισμό τους κινητοποιήθηκε η Πυροσβεστική με δύο οχήματα, η ΕΜΑΚ καθώς και κλιμάκιο εθελοντών από τους Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού όπου μετά από πολύωρη προσπάθεια εντόπισαν και ανέσυραν νεκρούς τους δύο ορειβάτες ενώ τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας δεν μπορούν ακόμη να συνειδητοποιήσουν τον τραγικό θάνατο των έμπειρων συναδέλφων τους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.