Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Αντέχεις να δεις τους πιο σοκαριστικούς τραυματισμούς στον αθλητισμό;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σκληρές εικόνες με τη ματωμένη φανέλα του Terry Butcher μέχρι το αυτί που έκοψε ο Mike Tyson.

Αγαπάμε τα υψηλών επιδόσεων και μέγιστης επικινδυνότητας σπορ, γιατί εκκρίνεται περισσότερη αδρεναλίνη. Όσο πιο επικίνδυνο είναι το παιχνίδι, τόσο πιο συναρπαστικό είναι για τους θεατές. Ωστόσο, δε λείπουν και οι αποκρουστικοί τραυματισμοί που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι τόσο φρικτοί που δεν αντέχουν ούτε και οι πιο σκληροπυρηνικοί.

Από σπασμένα οστά και άσχημα κοψίματα, μέχρι αποκρουστικά κατάγματα, εσωτερικές αιμορραγίες που υπέστησαν αθλητές κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Τα τραύματα αυτά, σε μια από τις παρακάτω περιπτώσεις στάθηκαν μοιραία, είναι μια απόδειξη για τη δύναμη των αθλητών, την αντοχή και την καρτερία τους.

Ακολουθεί μια λίστα με τους πιο φρικτούς τραυματισμούς στον αθλητικό στίβο που έμειναν στην ιστορία. Προσοχή, σε ορισμένες περιπτώσεις οι φωτογραφίες είναι σκληρές.Το αιμάτωμα του Hasim Rahman



Ο Αμερικανός πυγμάχος προσπαθούσε να επιστρέψει στις νίκες μετά την ήττα του από τον Lennox Lewis. Όταν όμως ανέβηκε στο ρινγκ έχοντας στην απέναντι γωνία τον πρώην πρωταθλητή Evander Holyfield, γεύτηκε το πικρό φάρμακο που του έδωσαν οι γροθιές του σκληροτράχηλου βετεράνου. Ο 52χρονος πρωταθλητής, δεν έδειξε κανένα έλεος και τα απανωτά χτυπήματα στο πρόσωπο του Rahman ήταν τέτοια που προκάλεσαν ένα φοβερό καρούμπαλο στο μέτωπό του.



Το απίστευτο οίδημα, ήταν το αποτέλεσμα της διάρρηξης αιμοφόρων αγγείων, μια κατάσταση γνωστή ως αιμάτωμα. Ένας γιατρός που εξέτασε τον αθλητή αποφάσισε ότι ο αγώνας έπρεπε να τελειώσει, δίνοντας στον Holyfield άλλη μια νίκη με τεχνικό νοκ-άουτ.

Η ματωμένη φανέλα του Terry Butcher



Διετέλεσε αρχηγός στην Εθνική Αγγλίας, έχει παίξει σε 3 παγκόσμια κύπελλα και διέπρεψε και με την φανέλα της Rangers. Εντούτοις, ο 56χρονος σήμερα βετεράνος αθλητής, έμεινε στην ιστορία έπειτα από έναν σοκαριστικό τραυματισμό που είχε κατά τη διάρκειας της αναμέτρησης της Αγγλίας με τη Σουηδία. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, στις 6 Σεπτεμβρίου του 1989 στη Στοκχόλμη, ο Terry στη προσπάθειά του να απομακρύνει τη μπάλα με κεφαλιά, χτύπησε το κεφάλι του με αυτό του επιθετικού της αντίπαλης ομάδας.



Ο διαιτητής σταμάτησε τον αγώνα προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Ο γιατρός των Άγγλων έραψε με ράμματα το κεφάλι του Τerry ωστόσο λίγο αργότερα ο αρχηγός άρχισε να αιμορραγεί ακατάπαυστα. Ο Terry συνέχισε να αγωνίζεται χωρίς να πτοηθεί ενώ στο τέλος του αγώνα η φανέλα του ήταν κατακόκκινη από το ίδιο του το αίμα.

Το φρικτό κάταγμα του Djibril Cisse



Το καλοκαίρι του 2006, η εθνική Γαλλίας έδωσε φιλικό ματς με την Κίνα στο πλαίσιο προετοιμασίας για το Μουντιάλ. Σε μια από τις φάσεις του αγώνα, υπέστη ένα φρικιαστικό κάταγμα στην περόνη, έπειτα από κλοτσιά του αμυντικού. Έπειτα από μήνες αποθεραπείας και παρά τους φόβους του Ράφα Μπενίτεθ, η Μαρσέιγ απέκτησε τον Cisse αρχικά ως δανεικό τη σεζόν 2006-07 και ακολούθως έγινε και επίσημα μέρος της ομάδας.

Το σοκαριστικό κάταγμα του Kevin Ware



Ο αθλητής του κολεγιακού πρωταθλήματος μπάσκετ, Kevin Ware υπέστη ίσως ένα από τους σοβαρότατους τραυματισμούς στον αθλητισμό κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού του Louisville με το Πανεπιστήμιο Duke. To κάταγμα που υπέστη στο δεξί του πόδι, τάραξε παίκτες και προπονητές και από τις δυο τις ομάδες, όπως ήταν φυσικό, αλλά ο ίδιος λίγο πριν τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, ενθάρρυνε τους συναθλητές του «απλά κερδίστε τον αγώνα». Οδηγήθηκε στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, ενώ η ομάδα του τον τίμησε νικώντας με 85-63.

Το κάρφωμα του ταύρου στον Jose Tomas



Ο Tomas θεωρείται ένας από τους κορυφαίους ταυρομάχους της Ισπανίας αλλά δεν ήταν πάντα νικηφόρα η στενή επαφή του με τους ταύρους. Ο ματαντόρ τραυματίστηκε πριν μερικά χρόνια σοβαρά, όταν κατά τη διάρκεια ταυρομαχίας, ο βάρους 500 κιλών ταύρος τον χτύπησε με το κέρατό του, προκαλώντας ένα τραύμα βάθους τουλάχιστον 10 εκατοστών. Το τραύμα ήταν σοβαρό που χάρη στην έγκαιρη μεταφορά του στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε πολύωρη επέμβαση, δεν έχασε τη ζωή του.

Το κόψιμο στο λαιμό του Clint Malarchuk



Ο πρώην πλέον παίκτης των Buffalo Sabres, θα είχε χάσει τη ζωή του αν δεν ήταν ο προπονητής του Jim Pizzutelli ο οποίος πήρε αστραπιαίες σωτήριες αποφάσεις. Μια λεπίδα έκοψε το λαιμό του αθλητή του χόκεϊ, σε κάποιο ατύχημα κατά τη διάρκεια του αγώνα, με αποτέλεσμα να αρχίσει να αναβλύζει αίμα παγώνοντας κοινό και αθλητές.



Ο Pizzutelli, ένας βετεράνος του Βιετνάμ και πρώην γιατρός του Αμερικανικού, έχωσε τα δάχτυλά του στην πληγή, έσφιξε και έκλεισε την αρτηρία. Ο αθλητής σηκώθηκε στα πόδια του και βγήκε από το γήπεδο, υποβασταζόμενος από τον σωτήρα του…

Η εξάρθρωση αγκώνα του Sa Jae-hyouk



Ο πρωταθλητής άρσης βαρών της Νότιας Κορέας, Sa Jae-hyouk εξάρθρωσε τραγικά τον αγκώνα του στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, αναγκάζοντάς τον να αποχωρήσει από τους αγώνες.

Το σπασμένο χέρι του Jeremy Lane



Το αμερικάνικο ποδόσφαιρο είναι θεαματικό αλλά αρκετά βίαιο. Σε μια τέτοια φάση, ο Lane στη προσπάθειά του να εμποδίσει την επέλαση των αντιπάλων τραυματίστηκε σοβαρά, κατά τη διάρκεια του συναρπαστικού παιχνιδιού Super Bowl μεταξύ των Seattle Seahawks και των New England Patriots. Ο 24χρονος αθλητής έσπασε το χέρι του έπειτα από μια «ανώμαλη» προσγείωση.

Το «παραπάτημα» του Eduardo Da Silva



Ο τραυματισμός του Da Silva στο παιχνίδι της Αρσεναλ με την Μπέρμιγχαμ στις 23 Φεβρουαρίου του 2008, σόκαρε τους πάντες. Το πόδι του Κροάτη έμοιαζε σαν να δίπλωσε, έπειτα από τη σκληρή προβολή του Martin Taylor. Οι «κανονιέρηδες» έβλεπαν σοκαρισμένοι το πόδι του συμπαίκτη τους να κρέμεται, ενώ ήταν τέτοια η σοβαρότητα που το Sky Sports δεν έδειξε δεύτερη φορά τον τραυματισμό.



Ο θάνατος του Benny Paret



Ο Κουβανός μποξέρ δεν έχασε μόνο τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή ελαφρών βαρών από τον αντίπαλό του, τον Emile Griffith στις 24 Μαρτίου 1962. Ο Paret στον 12ο γύρο έπεσε αναίσθητος από τις ανελέητες γροθιές του αντιπάλου του, καταρρέοντας στα σχοινιά του ρινγκ και δυστυχώς δεν συνήλθε ποτέ. Ο άτυχος νεαρός, έπεσε σε κώμα και πέθανε δέκα μέρες μετά.



Το κομμένο δάχτυλο του Paulo Diogo



Ο βετεράνος πλέον ποδοσφαιριστής Paulo Diogo, πανηγύριζε το 2004, την επίτευξη ενός τρίτου γκολ που πέτυχε για την ομάδα του τη Servette Geneve έναντίον της Schaffhausen όταν συνέβη κάτι δυσάρεστο. Ο αθλητής έκανε το λάθος να σκαρφαλώσει στα προστατευτικά κάγκελα της εξέδρας και χωρίς να το αντιληφθεί, η βέρα του μπλέχτηκε στα σίδερα με αποτέλεσμα να κοπεί το δάχτυλό του.



Το χαμένο αυτί του Evander Holyfield



Ο Mike Tyson ήταν ο κακός δαίμονας του Evander Holyfield, όταν ο σκληροπυρηνικός πυγμάχος δάγκωσε το αυτί του δεύτερου κατά τη διάρκεια αγώνα στο 1996, φτύνοντάς το μάλιστα στο καναβάτσο. Παρά ωστόσο την μεγάλη τους κόντρα, οι δυο αθλητές έγιναν στενοί φίλοι




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.