Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Μαζικά γυμνά σε παγκόσμιες επιδόσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Όταν η γύμνια σπάει τα ρεκόρ!

Η θέα ενός γυμνού σώματος κάποιους τους σαστίζει, ενώ σε κάποιους άλλους δίνει το αίσθημα της οικειότητας. Συνήθως πίσω από την κλειστή πόρτα του σπιτιού μας όλοι νιώθουμε άνετα με τη γύμνια. Τι γίνεται όμως όταν το γυμνό γίνεται θέαμα και δρόμοι γεμίζουν με σώματα χωρίς ρούχα;

Όσο και αν κάποιοι σαστίζουν στη μαζικότητα του γυμνού οι γυμνές διοργανώσεις (κολύμπι, ποδηλατοδρομίες) αποκτούν όλο και περισσότερους θαυμαστές σε πολλά μέρη του πλανήτη.

Στις παρακάτω περιπτώσεις οι συμμετέχοντες κατάφεραν να κρατήσουν στην αιωνιότητα την προσπάθειά τους μπαίνοντας στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες και κάποιοι άλλοι έφτασαν στην πηγή, αλλά δεν ήπιαν νερό!

Το rollercoaster της γύμνιας



Μια βόλτα στο λούνα παρκ μάς κάνει πάντα να νιώθουμε σαν παιδιά. Αν βέβαια αυτή η βόλτα είναι απαλλαγμένη από ρούχα, τότε σίγουρα η περιπέτεια αφορά αποκλειστικά ενήλικες!

Στις 8 Αυγούστου του 2010 στο Έσσεξ της Βρετανίας 102 άτομα πέταξαν τα ρούχα τους και κατάφεραν να μπουν στο Γκίνες γιατί έσπασαν το ρεκόρ των περισσότερων γυμνών σε τρενάκι λούνα παρκ. Σε κάθε γύρο του rollercoaster έμπαιναν 40 άτομα και χρειάστηκαν τρεις επαναλήψεις ώστε να μπορέσουν όλοι να ανεβάσουν την αδρεναλίνη τους στα ύψη. Η προσπάθεια έγινε για καλό σκοπό καθώς τα 30.000 ευρώ που συγκεντρώθηκαν δωρίστηκαν στην πτέρυγα του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Southend για τον καρκίνο του μαστού.



Βουτιές χωρίς μαγιό



Πριν λίγες μέρες, στις 8 Μαρτίου του 2015, στη South Beach της πόλης Περθ στην Αυστραλία, 786 άτομα έβγαλαν τα ρούχα τους και αποφάσισαν να κολυμπήσουν όπως ακριβώς τους γέννησε η μαμά τους! Η ντροπή και ο δισταγμός περίσσεψαν και έτσι το Γκίνες γέμισε με άλλο ένα ρεκόρ. Η προσπάθεια εντάχθηκε σε μία εκδήλωση που είχε στόχο να απενοχοποιήσει τη γύμνια και να κάνει όλους να αγαπήσουν το σώμα τους.



Στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες μπήκε και μια παλιότερη ανάλογη προσπάθεια. Στις 11 Ιουλίου 2008 η αμερικανική ένωση γυμνιστών διοργάνωσε το γυμνό κολύμπι σε διαφορετικές πόλεις των ΗΠΑ και ο αριθμός των συμμετεχόντων έφερε πολλά χαμόγελα καθώς θετικά ανταποκρίθηκαν 13.674 άνθρωποι! Οι απανταχού γυμνιστές στην Αμερική έχουν δώσει το επόμενο ραντεβού σε λίγους μήνες, στις 11 Ιουλίου.

Γυμνοί όρκοι αιώνιας αγάπης



Ήρθε η μεγάλη μέρα. Η μέρα που θα ανταλλάξετε όρκους αιώνιας αγάπης και αφοσίωσης με το άλλο σας μισό. Νυφικά, κουστούμια, στολισμοί, δεξίωση αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της διαδικασίας. Όχι όμως για τα 29 ζευγάρια που το 2003 παντρεύτηκαν στην Τζαμάικα απαλλαγμένοι από τα… περιττά, μετατρέποντας το γεγονός στο μεγαλύτερο γυμνό γάμο που έχει διοργανωθεί. Οι γυναίκες κρατούσαν ανθοδέσμες, φορούσαν καλτσοδέτες, ακόμα και πέπλα και αγκαλιά με τους άντρες τους φωτογραφήθηκαν στο πολυτελές θέρετρο Hedonism II.

Το γεγονός επαναλαμβάνεται στο ίδιο θέρετρο αρκετά συχνά. Μάλιστα το 2012 το Hedonism κάλεσε 10 ζευγάρια να παντρευτούν με τον ίδιο πρωτότυπο τρόπο, με όλα τα έξοδα της διαμονής πληρωμένα!



Μια διαφορετική ελεύθερη πτώση



«Γιατί πηδάμε γυμνοί; Λακωνικά: γιατί μπορούμε». Αυτή είναι η λογική της SANS (που στα γαλλικά σημαίνει «χωρίς»), του συλλόγου της γυμνής ελεύθερης πτώσης, στην οποία όλοι μπορούν να συμμετέχουν. Αρκεί να θεωρούν τα ρούχα περιττά! Ο σύλλογος διατηρεί αρχεία για τις προσπάθειες που κάνουν τα μέλη του και μέχρι σήμερα πρωταθλητές της γυμνής μαζικής ελεύθερης πτώσης έχουν στεφθεί οχτώ άτομα στο Wisconsin.

Από την κορυφή έως τα νύχια το ύφασμα περισσεύει. Επιτρέπονται όμως γυαλιά, γάντια, κράνη και οποιαδήποτε αξεσουάρ μπορεί να προστατεύσει τα ευαίσθητα σημεία του σώματος. Οι ατρόμητοι γυμνιστές δεν υπολογίζουν εποχές, αν και η θερμοκρασία σε χιλιάδες πόδια πάνω από τη γη σίγουρα προκαλεί ανατριχίλες!



Η πλατεία γέμισε γυμνούς



Έχει σπάσει το προσωπικό του ρεκόρ φωτογράφισης γυμνών. Ο λόγος για τον φωτογράφο Spencer Tunick, που ακολουθεί το δικό του δρόμο στη φωτογραφία, αυτόν που το γυμνό σώμα κυριαρχεί και μάλιστα σε μεγάλους αριθμούς. Κάπως έτσι το 2007 ο Tunick φωτογράφισε 18.000 γυμνούς σε πλατεία του Μεξικού με τα αποτελέσματα να προκαλούν το θαυμασμό ακόμα και των πιο πουριτανών!



Γυμνές ποδηλατοδρομίες



Πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν πλέον το ποδήλατο ως το μέσο μεταφοράς τους, αλλά και ως τρόπο διασκέδασης. Όταν μάλιστα ο αναβάτης δεν φοράει ρούχα, τότε σίγουρα το ενδιαφέρον γίνεται μεγαλύτερο. Οι γυμνές ποδηλατοδρομίες άρχισαν να γίνονται μόδα στην Ευρώπη και την Αμερική το 1990 και συχνά έγιναν και ο ιδιαίτερος τρόπος διαμαρτυρίας για ποικίλα θέματα (όπως η προστασία του περιβάλλοντος).

Το 2004 η οργάνωση «World Naked Bike» έδωσε το έναυσμα για μαζικές γυμνές ποδηλατοδρομίες. Σήμερα τέτοιες εκδηλώσεις γίνονται σε 70 πόλεις σε περίπου 20 χώρες.

Το 2010 στο Πόρτλαντ του Όρεγκον στην Αμερική 8.000 γυμνοί και ημίγυμνοι ποδηλάτες συγκεντρώθηκαν στη γέφυρα Hawthorne και έκαναν πετάλι για πάνω από 10 χιλιόμετρα. Με αυτό τον τρόπο θέλησαν να επιστήσουν την προσοχή στα προβλήματα και τις μετακινήσεις που αντιμετωπίζουν οι ποδηλάτες στις καθημερινές τους μετακινήσεις.

Στην Ελλάδα έχουν ήδη γίνει 7 γυμνές ποδηλατοδρομίες στη Θεσσαλονίκη. Η 7η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία πέρσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και… ημίγυμνη. Κάποιοι επέλεξαν να «καμουφλάρουν» τα σώματά τους με body painting, βάφοντάς τα με διάφορα χρώματα ή γράφοντας πάνω τους διάφορα συνθήματα.



Τρεχάτε, γυμνά, ποδαράκια μου!



Το πανεπιστήμιο της Τζόρτζια έχει να υπερηφανεύεται για ένα ξεχωριστό ρεκόρ που σημειώθηκε στις 7 Μαρτίου του 1974 όταν 1.543 δρομείς έτρεξαν χωρίς ρούχα! Πολλοί φοιτητές, ενώ ήταν ενθουσιασμένοι για τη συμμετοχή τους, δεν ήθελαν να τους αναγνωρίσουν γνωστοί τους γι’ αυτό σκαρφίστηκαν διάφορα κόλπα, όπως την κάλυψη των χαρακτηριστικών τους με μπλούζες. «Είχα το σορτς στο κεφάλι μου την ώρα που πέρναγα τη γέφυρα όταν κάποιος φώναξε “Κοιτάξτε, ο Joel Mann”!» είχε πει ο ομώνυμος φοιτητής!

Όταν η φύση φτιάχνει γυμνά έργα τέχνης



Αυτό είναι ένα ασυνήθιστο ρεκόρ και δεν οφείλεται σε ανθρώπινο επίτευγμα, αλλά στα κέφια που είχε η φύση! Το γεωγλυφικό ανακαλύφθηκε στις 26 Ιουνίου 1998 από έναν επιβάτη αεροπλάνου το οποίο πέταγε πάνω από τις πηγές Finnis στην Αυστραλία. Σε 28 χιλιόμετρα γης έχει δημιουργηθεί η φιγούρα ενός γυμνού αυστραλού Αβορίγινα, που έχει πάρει το όνομα «Γίγαντας Στιούαρτ»! Σιγά σιγά η μορφή του γίγαντα σβήνει, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, αφήνοντας απροσδιόριστο τον τρόπο που δημιουργήθηκε!


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.