Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Έρχεται το ιερό σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πώς θα γίνει η τελετή παραλαβής του.

Με τιμές αρχηγού κράτους θα διεξαχθεί σήμερα το απόγευμα η υποδοχή του ιερού λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας από τη Βενετία στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος θα είναι ο πρώτος που θα το υποδεχθεί επί ελληνικού εδάφους. Στη συνέχεια, θα μεταφερθεί με αυτοκινητοπομπή στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας. Εκεί, στη συμβολή της Ιεράς Οδού και της Ελευθερίου Βενιζέλου ο μητροπολίτης Νικαίας Αλέξιος θα υποδεχθεί το ιερό σκήνωμα, το οποίο θα τοποθετηθεί σε κιλλίβαντα πυροβόλου όπλου για να παραδοθεί εν συνεχεία στις 18.30 με λιτανευτική πομπή στον Ιερό Ναό του ομώνυμου δήμου της Αττικής.

Γύρω από τον κιλλίβαντα τέσσερις Επίσκοποι της Εκκλησίας της Ελλάδος θα κρατούν ισάριθμες κορδέλες που θα καταλήγουν στο λείψανο. Στην πρώτη θα είναι κεντημένα τα σύμβολα του μαρτυρίου της Αγίας, στη δεύτερη ο Λέων της Βενετίας για να τιμηθούν οι Βενετοί που την παραχώρησαν για πρώτη φορά σε Ορθόδοξη χώρα, στην τρίτη το σύμβολο της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, προστάτιδα της οποίας είναι η Αγία και στην τέταρτη κορδέλα θα είναι το σύμβολο της Κωνσταντινούπολης (δικέφαλος αετός) από όπου το λείψανο έφυγε πριν από 1.000 χρόνια για τη Βενετία.

Παράλληλα, κατόπιν εντολής του Α/ΓΕΕΘΑ θα παραστούν όλοι οι αξιωματικοί του Πυροβολικού που υπηρετούν στο Λεκανοπέδιο. Μάλιστα, γύρω από τον κιλλίβαντα δεν θα υπάρχουν απλοί στρατιώτες αλλά αξιωματικοί. Το άγιο λείψανο θα υποδεχθεί στον Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας, όπου θα παραμείνει για 15 ημέρες, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Θα ακολουθήσει Δοξολογία παρουσία πολιτειακών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, εκπροσώπων ξένων διπλωματικών αντιπροσωπειών και άλλων φορέων. Στο πλαίσιο της παραμονής του, παράπλευρα του ναού θα συγκεντρώνονται φάρμακα και υγειονομικό υλικό, ενώ παράλληλα θα γίνεται ενημέρωση για θέματα οικογένειας και πρόληψης των λοιμωδών νοσημάτων και έκθεση βιβλίου των εκδόσεων της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος (09.00-13.00, 16.00-20.00).

Σημειώνεται ότι θα υπάρξει δορυφορική μετάδοση μέσω της Hellas Sat για τους τηλεοπτικούς σταθμούς από τις 18.00 έως τις 20.00. Επίσης, θα γίνει προβολή και από το Διαδίκτυο, μέσω της διεύθυνσης του καναλιού της Αποστολικής Διακονίας: https://livestream.com/accounts/13453035/agiavarvara

Αύριο το βράδυ και το βράδυ της Τρίτης από 21.00 έως 00.30 θα μεταδοθούν μόνο μέσω του Διαδικτύου οι Αγρυπνίες που θα τελεστούν ενώπιον του ιερού λειψάνου. Ελένη Μαχαίρα


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.