Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Απεργούν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα λιμάνια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Απαιτούμε να σταματήσει η προκήρυξη πώλησης του 67% του μετοχικού κεφαλαίου των ΟΛΠ και ΟΛΘ και κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης των λιμανιών αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Λιμενεργατών του ΟΛΠ.

«Η κυβέρνηση, ενώ στις προγραμματικές της θέσεις στη Βουλή ανακοίνωσε το σταμάτημα της πώλησης των μετοχών, φαίνεται από δηλώσεις και δημοσιεύματα να προτίθεται να προχωρήσει, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, την πώληση του μετοχικού κεφαλαίου των ΟΛΠ και ΟΛΘ», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Υπογραμμίζεται, επίσης, ότι «η πολιτική πώλησης των ΟΛΠ και ΟΛΘ οδηγεί στην απεμπόληση της Δημόσιας Αρχής Λιμένων και παραδίδει σε ξένους μονοπωλιακούς ομίλους κρίσιμες δραστηριότητες της Ελληνικής Οικονομίας φαλκιδεύοντας την ανάπτυξη και δημιουργώντας καταστάσεις αποξένωσης των Λιμανιών από τις τοπικές κοινωνίες και τους επιλιμένιους δήμους».

Την Τρίτη, η ΟΜΥΛΕ και η Ένωση Λιμενεργατων ΟΛΠ έχουν προγραμματίσει κοινή συνέντευξη Τύπου στις 12 μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ με θέμα «Οι επιπτώσεις της πώλησης των Λιμανιών και οι επόμενες δράσεις των συνδικάτων».

Επίσης, την Πέμπτη 07.05.2015 πραγματοποιείται 24ωρη Παλλιμενική Απεργιακή Κινητοποίηση με συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί στον Πειραιά στην Πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς στο Υπουργείο Ναυτιλίας.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.