Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Σκουρλέτης: Ο ΕΝΦΙΑ μπορεί να καταργηθεί μέσα στο 2015

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στην εκτίμηση ότι ο ΕΝΦΙΑ μπορεί να καταργηθεί και μέσα στο 2015 προχώρησε ο Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

«Και μέσα στο 2015 πιστεύω ότι θα καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ», είπε ο υπουργός Εργασίας επισημαίνοντας ότι θα υπάρξει ένας διαφορετικός φόρος για την ακίνητη περιουσία ενώ ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί καμία μείωση στις επικουρικές συντάξεις.

Παράλληλα, τόνισε πως η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τα ασφαλιστικά ταμεία δεν θα εφαρμοστεί και προανήγγειλε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία για την αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων.

Για τα εργασιακά, ο κ. Σκουρλέτης προσέθεσε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχθεί νομοθετήματα που διέλυσαν τις εργασιακές σχέσεις και άφησε αιχμές για τη στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

«Στα εργασιακά φαίνεται πιο άκαμπτη η πλευρά του ΔΝΤ», είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Εργασίας αποκάλυψε πως το επίσημο ποσοστό της ανεργίας αγγίζει το 25% με το ανεπίσημο να είναι ακόμη μεγαλύτερο διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι καταγράφεται μια τάση μείωσης.

Τέλος, επανέλαβε ότι η επιλογή της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές είναι να πληρώνει τις υποχρεώσεις της και να καταλήξει σε συμφωνία.

Δείτε τα βίντεο του Mega:






Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.