Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Κοκτέιλ... θανάτου ο μίνι καύσωνας με τα βουνά σκουπιδιών στον Πύργο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κίνδυνοι για την υγεία των πολιτών.

Από Μάη… καύσωνας κι αλίμονο στις γειτονιές εκείνες του Πύργου που τα σάπια σκουπίδια δεν έχουν ακόμα μαζευτεί! Γιατί μπορεί η αποκομιδή να έχει ξεκινήσει εδώ και δέκα περίπου μέρες, αρκετά σημεία της πόλης έχουν σαφώς καθαριστεί, αλλά είναι τόσο αργή η διαδικασία με 80-100 τόνους μεταφορά ημερησίως που δεν πρόκειται ούτε σε ένα μήνα να έχει τελειώσει το μάζεμα των απορριμμάτων. Οι γειτονιές του Πύργου στενάζουν από τα σκουπίδια και ο κόσμος έχει πραγματικά αγανακτήσει, όπως αναφέρει το ilialive.gr.

Υπάρχουν σημεία κεντρικά που οι κάτοικοι των πολυκατοικιών και των γύρω σπιτιών δεν μπορούν καν να ανοίξουν το παράθυρό τους να μπει αέρας.

Στην Αγία Βαρβάρα ακριβώς μπροστά από το Αθλητικό Κέντρο που κάθε μέρα παίζουν και αθλούνται δεκάδες παιδιά, τα σκουπίδια εξακολουθούν να σχηματίζουν λόφους, όπως και στην Ρήγα Φερραίου εκατό μέτρα από τον βρεφονηπιακό σταθμό του δήμου, ενώ μπροστά από το διοικητήριο όπου εκατοντάδες πολίτες συναλλάσσονται με τις υπηρεσίες της Νομαρχίας, τα σκουπίδια βρίσκονται στην ίδια θέση εδώ και μήνες – πολύ πριν τα Χριστούγεννα- και αυξάνονται και πληθύνονται!

Το θέμα της αποκομιδής των σκουπιδιών μόνο λήξαν δεν θεωρείται, καθώς οι σωροί των σάπιων σκουπιδιών παραμένουν ατελείωτοι σε ολόκληρη την πόλη και αποτελούν υγειονομική βόμβα.

Οι μετεωρολογικές προβλέψεις μιλάνε για άνοδο της θερμοκρασίας από σήμερα και για καύσωνα Τετάρτη- Πέμπτη, που σημαίνει ότι αν δεν επιταχυνθούν οι διαδικασίες αποκομιδής τουλάχιστον από γειτονιές με πολύ κόσμο και σημεία πολυσύχναστα εγκυμονούν σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία των πολιτών.

Ο δήμος Πύργου οφείλει λοιπόν από σήμερα, κυρίως εξαιτίας του επερχόμενου καύσωνα, να βρει οπωσδήποτε μια λύση αποκομιδής μεγαλύτερων ποσοτήτων σκουπιδιών, για να περιορίσει τον κίνδυνο πρόκλησης λοιμώξεων και επιδημιών.

Ακόμα κι αν έχουν μαζευτεί στην καλύτερη περίπτωση 1.000 τόνοι σκουπιδιών, εκεί έξω βρίσκονται ακόμα άλλοι τουλάχιστον 10.000 - 12.000 τόνοι!


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.