Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Αίρεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας στη Βαλτιμόρη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι δυνάμεις της Εθνοφρουράς αποσύρονται από την πόλη.
Μία εβδομάδα και πλέον μετά τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής βίας που ξέσπασαν έπειτα από το θάνατο ενός νεαρού Αφροαμερικανού, η δήμαρχος της Βαλτιμόρης ανακοίνωσε την Κυριακή την άρση του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας που είχε επιβληθεί στην πόλη και ζήτησε από τους κατοίκους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, όμως σε κλίμα ηρεμίας.

Η δήμαρχος Στέφανι Ρόουλινγκς – Μπλέικ είπε ότι πιστεύει ότι η ηρεμία έχει αποκατασταθεί σε επαρκές επίπεδο στους δρόμους της Βαλτιμόρης, γεγονός που της επιτρέπει να άρει τη νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας.

«Αρχής γενομένης από τώρα, η διαταγή επιβολής του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας αίρεται» γνωστοποίησε η Μπλέικ με μήνυμα που ανήρτησε στο λογαριασμό της στο Twitter, αναφερόμενη στο μέτρο που τέθηκε σε ισχύ από την περασμένη Τρίτη.

«Στόχος μου ήταν ανέκαθεν να μην παρατείνω το μέτρο ούτε μία ημέρα επιπλέον απ’ όσο χρειαζόταν», εξήγησε η ίδια ένα 24ωρο μετά τις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε ειρηνικό κλίμα.

«Προτεραιότητά μου ήταν όταν επέβαλα την απαγόρευση της κυκλοφορίας ήταν να εγγυηθώ την ασφάλεια, την ειρήνη, την υγεία και την ευημερία των κατοίκων της Βαλτιμόρης. Δεν μου ήταν εύκολο να λάβω αυτήν την απόφαση, όμως έκρινα ότι ήταν απαραίτητη προκειμένου να βοηθήσω στην αποκατάσταση της ηρεμίας», συνέχισε η ίδια σε μία ανακοίνωση.

Η ισχύς του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας θα ανασταλεί τη Δευτέρα. Είχε επιβληθεί για ένα διάστημα 1 εβδομάδας από την Τρίτη το βράδυ για το διάστημα μεταξύ 22.00 και 05.00 το πρωί μετά τις ταραχές που είχαν ξεσπάσει την προηγούμενη Δευτέρα, ανήμερα της κηδείας του 25χρονου Φρέντι Γκρέι, που έχασε την ζωή του αφότου συνελήφθη.

Οι αρχές απηύθυναν έκκληση στους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους κάθε βράδυ με εξαίρεση σοβαρούς επαγγελματικούς ή ιατρικούς λόγους.

Ο κυβερνήτης του Μέριλαντ Λάρι Χόγκαν είχε επιπλέον ζητήσει την ενίσχυση των δυνάμεων της Εθνοφρουράς που είχαν αναπτυχθεί στους δρόμους για να διασφαλίσουν την τάξη.

Ο Χόγκαν ανακοίνωσε ότι οι άνδρες της Εθνοφρουράς που είχαν αναπτυχθεί στη Βαλτιμόρη μετά τα επεισόδια έχουν «αρχίσει να αποσύρονται» από την πόλη.

«Έχουμε ξεκινήσει (τη διαδικασία) απόσυρσης της Εθνοφρουράς, τα οχήματα μεταφοράς προσωπικού θα φθάσουν σήμερα το πρωί», επισήμανε ο κυβερνήτης.

«Θα χρειαστούν 2 ημέρες προκειμένου όλες οι δυνάμεις να αποχωρήσουν. Θα καταβάλλουμε προσπάθειες για να επιστρέψουμε στους κανονικούς ρυθμούς μας όσο το δυνατόν ταχύτερα», συνέχισε ο ίδιος.

Σχεδόν 3000 στρατιώτες της Εθνοφρουράς είχαν αναπτυχθεί με στόχο να συνδράμουν στο πλευρό χιλίων περίπου επιπλέον αστυνομικών που είχαν έρθει από το Μέριλαντ, την Πενσιλβάνια και το Νιου Τζέρσεϊ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.