Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Σχεδιάζεται η στήριξη των Εργαστηρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Από το 2010-11 δεν έχει εκδοθεί εγκύκλιος ίδρυσης Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής.

Η ποιοτική αναβάθμιση της ειδικής εκπαίδευσης στη χώρα μας αποτελεί στρατηγικό στόχο του υπουργείου Παιδείας όπως προκύπτει από έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Τάσος Κουράκης. Σε αυτό αναφέρεται ότι το υπουργείο σχεδιάζει τη στήριξη των Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης με όλα τα δυνατά μέσα και εντός του πλαισίου των υφιστάμενων δημοσιονομικών δυνατοτήτων.

Σύμφωνα με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο στα Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης η φοίτηση διαρκεί 6 χρόνια. Από τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής του ΥΠΟΠΑΙΘ εκδίδονταν εγκύκλιος που αφορούσε στην υποβολή προτάσεων για Ίδρυση Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) και Τμημάτων Ένταξης (Τ.Ε). Η εν λόγω εγκύκλιος αποστέλλονταν στα ΚΕΔΔΥ τα οποία πρότειναν στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας την ίδρυση ΣΜΕΑΕ, στις Διευθύνσεις όλης της χώρας και κοινοποιείτο και στους Σχολικούς Συμβούλους ζητώντας την υποβολή σχετικών εισηγήσεων.

Από το σχολικό έτος 2010-11,αναφέρεται στο έγγραφο του κ. Κουράκη, δεν έχει εκδοθεί σχετική εγκύκλιος για ίδρυση νέων ΣΜΕΑΕ και Τ.Ε. Παρόλα αυτά, ως προς την προοπτική ίδρυσης νέων ΕΕΕΕΚ, ισχυρή δέσμευση του υπουργείου Παιδείας αποτελεί η εξέταση όλων των αναγκών και η κινητοποίηση όλων των διαθέσιμων μέσων για την ανάπτυξη δομών της ειδικής εκπαίδευσης.

Μεταξύ των άλλων υπογραμμίζεται ότι το υπουργείο Παιδείας θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για τη βελτίωση της λειτουργίας του θεσμού των ΕΕΕΕΚ, καθώς επίσης και των Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων και Λυκείων, στο πλαίσιο της ανάγκης για συνολικότερη βελτίωση και αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.