Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Ο Κάμερον μιλάει για τον θάνατο του 6χρονου παραπληγικού γιου του

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Για μία από τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής του μίλησε ο Ντέιβιντ Κάμερον με τη σύζυγό του Σαμάνθα, εξηγώντας μάλιστα πως αυτή τους ώθησε στο πιο οριακό σημείο της σχέσης τους.



Η γέννηση του παραπληγικού γιου τους Ιβάν, τους διέλυσε ως ζευγάρι όπως είπε ο ίδιος, κάτι που επιβεβαίωσε και η σύζυγός του.



Στην κοινή τους συνέντευξη, που ήταν άκρως συγκινητική, η κ. Κάμερον μίλησε για πρώτη φορά για τον «εφιάλτη» που πέρασε όταν έμαθε ότι το πρώτο τους παιδί πάσχει από μία σπάνια ασθένεια.



Ο Ιβάν γεννήθηκε με σύνδρομο Ohtahara, μία σπάνια εγκεφαλική διαταραχή που τον καθήλωσε σε αναπηρικό καροτσάκι και τον κατέστησε αδύνατο να ανταποκριθεί στις καθημερινές του ανάγκες με αποτέλεσμα να τρέφεται με σωλήνα και να χρειάζεται διαρκή παρακολούθηση. Η εγκεφαλική παράλυση όπως και κάποιες σοβαρές επιληπτικές κρίσεις ήταν αποτέλεσμα της ασθένειας από την οποία έπασχε ο μικρός Ιβάν που πέθανε στα έξι του χρόνια, το 2009.



Μέσα σε ένα χρόνο, όπως είπε η σύζυγος το Βρετανού πρωθυπουργού, η φροντίδα του παιδιού είχε διαλύσει τελείως τους Κάμερον που έψαχναν να βρουν διεξόδους. «Είναι αλήθεια, πρόκειται για χτύπημα. Είσαι εξαντλημένος. Γίνεσαι ένας μερικής απασχόλησης γονιός, νοσοκόμος, γιατρός», είπε ο Κάμερον, ενώ η σύζυγός του αποκάλυψε πως μέσα σε λίγες μόλις μέρες από τη γέννηση του Ιβάν, κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά επειδή έκανε «αστείες, νευρικές κινήσεις».



Μιλώντας στην Daily Mail, που φωτογράφισε όλη την οικογένεια Κάμερον στο σπίτι τους στη Ντάουνινγκ Στριτ, η Σαμάνθα Κάμερον είπε ότι και τα υπόλοιπα παιδιά της αναγκάστηκαν να περάσουν από ένα σωρό τεστ. Η διάγνωση όπως είπε, είχε για αυτούς «τρομακτικές» επιπτώσεις. «Αλλάζει τη ζωή σου για πάντα. Είναι σκληρό, σε κάνει μοναχικό και σε απομονώνει. Φοβάσαι ότι δε θα μπορέσεις να ανταποκριθείς», είπε η Σαμάνθα που επαίνεσε τον «απίστευτο, δυνατό και υποστηρικτικό σύζυγό της για «το προαίσθημα του ότι όλα θα πάνε καλά».



Στο μεταξύ, ο Κάμερον, σε διαφορετική συνέντευξη στους Sunday Times, είχε πει ότι ο Ιβάν ήταν «μία ευλογία με πολλούς τρόπους» που όμως δημιούργησε προβλήματα στη ζωή τους που τους «διέλυαν» καθώς «δέσμευε όλη τους τη ζωή».

Σε μία ειλικρινή παραδοχή των πιέσεων που ασκούσε η ασθένεια του γιου τους στη σχέση του, η Σαμάνθα Κάμερον είπε: Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στην κατάστασή μας των οποίων οι γάμοι δεν τα καταφέρνουν.



«Το να φροντίζεις ένα παιδί με ειδικές ανάγκες σε ωθεί στα άκρα σε σχέση με το τι μπορείς να αντιμετωπίσεις σωματικά, συναισθηματικά. Στο τέλος του πρώτου χρόνου, ήμασταν τελείως διαλυμένοι και λίγο πολύ σε οριακό σημείο. Οι γιατροί αντιλήφθηκαν ότι χρειαζόμασταν βοήθεια. Αλλά ως γονείς έχεις αυτό το αίσθημα ότι δεν πρέπει να ζητήσεις βοήθεια», είπε η Σαμάνθα που πρόσθεσε πόσο περήφανοι ήταν για τον Ιβάν. «Ήταν πολύ όμορφος, ένα από τα πιο υπέροχα δώρα στη ζωή μας. Η μέρα που δεν βρισκόμασταν στο νοσοκομείο, η μέρα που χαμογελούσε ή η μέρα που δεν έχεις κλάψει, γινόταν η πιο όμορφη μέρα».



Η είδηση του θανάτου «ήρθε από το πουθενά» και ήταν σοκαριστική για αυτούς. «Ήταν τελείως ξαφνικός και συνέβη τόσο γρήγορα», είπε Σαμάνθα Κάμερον. «Χρειάζεται καιρός μέχρι να δεις το φως του ήλιου να διαπερνά την σκοτεινή ομίχλη, αλλά ποτέ δε φεύγει ο πόνος καθώς είναι τόσο συνδεδεμένος με την αγάπη», τόνισε, ενώ αποκάλυψε ότι μέχρι σήμερα δέχεται συμβουλευτική υποστήριξη για το πένθος.



Από την πλευρά του ο Ντέιβιντ Κάμερον είπε: «Όλος σου ο κόσμος καταρρέει. Κάνεις παύση στη ζωή σου, σταματάς και συλλογίζεσαι. Τίποτα δεν έχει σημασία σε εκείνο το στάδιο».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.