Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Σωφρονιστικός υπάλληλος εκβίαζε κρατούμενο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ζητούσε 5.000 ευρώ για να εισηγηθεί θετικά για τη χορήγηση άδειας.

Δικογραφία για τα αδικήματα της δωροληψίας και της εκβίασης σχηματίστηκε σε βάρος ενός 43χρονου σωφρονιστικού υπαλλήλου καταστήματος κράτησης της Βόρειας Ελλάδος, ο οποίος συνελήφθη χθες το βράδυ, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Είχε προηγηθεί καταγγελία από κρατούμενο των φυλακών, σύμφωνα με την οποία ο σωφρονιστικός υπάλληλος του απαιτούσε το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ, προκειμένου να εισηγηθεί θετικά για τη χορήγηση 9ήμερης άδειας.

Σε προγραμματισμένη συνάντηση, που έγινε χθες, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, ο κρατούμενος, ο οποίος διανύει άδεια, παρέδωσε στον σωφρονιστικό υπάλληλο το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ.

Άμεσα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, επενέβησαν και συνέλαβαν τον 34χρονο σωφρονιστικό υπάλληλο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το προσημειωμένο χρηματικό ποσό, κινητό τηλέφωνο και 385 ευρώ.

Επιπλέον, εξετάζεται η συμμετοχή του συλληφθέντα και σε άλλες συναφείς περιπτώσεις, ενώ παράλληλα διερευνώνται καταγγελίες σε βάρος του, για εισαγωγή στο συγκεκριμένο Κατάστημα Κράτησης, απαγορευμένων ειδών έναντι αμοιβής.

Ο συλληφθείς οδηγείται στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.