Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Σε ουδέτερα πακέτα τσιγάρων καταλήγει επισήμως η Γαλλία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Φωτογραφίες κατεστραμμένων ανθρώπινων οργάνων αντί λογότυπου
.

Ίδιο μέγεθος, ίδιο χρώμα, και ίδια τυπογραφικά στοιχεία θα πρέπει να έχουν από τον Μάιο του 2016 όλα τα πακέτα των τσιγάρων που πωλούνται σε γαλλικά καταστήματα ενώ το λογότυπο της εταιρείας θα πρέπει να είναι μικρό, σύμφωνα με το νομοσχέδιο που πέρασε σήμερα η γαλλική Εθνοσυνέλευση. Μάλιστα το μέτρο των ουδέτερων πακέτων τσιγάρων κατάφερε να εφαρμοστεί παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των καπνοβιομηχανιών και των καπνοπωλών.

Με βάση το εν λόγω άρθρο του νομοσχεδίου που εγκρίθηκε σήμερα, το οποίο περιλάμβανε και διατάξεις σχετικές με την καταπολέμηση της νευρικής ανορεξίας, από την ημέρα εφαρμογής του μέτρου όλα τα πακέτα των τσιγάρων πέρα από τα πανομοιότυπα στοιχεία που θα τα χαρακτηρίζουν θα έχουν επίσης και φωτογραφίες ανθρώπινων οργάνων κατεστραμμένων από το κάπνισμα, ενώ η ονομασία της μάρκας θα αναγράφεται με μικρά στοιχεία.

Από την ίδια χρονιά θα εφαρμοστεί και η απαγόρευση του καπνίσματος στα αυτοκίνητα, όταν σε αυτά επιβαίνουν παιδιά, καθώς και η χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στους εργασιακούς χώρους.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με έκθεση του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ) που χρονολογείται από το 2012, λιγότεροι από ένας στους τέσσερις ενήλικες Γάλλους καπνίζουν καθημερινά, ποσοστό σχεδόν ίσο με τον μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.