Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Τα μέτρα της κυβέρνησης για τη βραδυφλεγή βόμβα του μεταναστευτικού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι αποφασίστηκε στην ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε τέσσερις πυλώνες κατέληξε το κυβερνητικό επιτελείο για την αντιμετώπιση του εκρηκτικού προβλήματος του μεταναστευτικού και των προσφύγων που κατακλύζουν καθημερινά τα ελληνικά νησιά. Οι αποφάσεις αυτές λήφθηκαν μετά την ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου την ώρα που τα προσφυγικά ρεύματα δείχνουν αυξητικές τάσεις με την Ελλάδα και την Ιταλία ουσιαστικά να «μονοπωλούν» ως προορισμός τους μετανάστες.

Η κυβέρνηση σε σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ασχολήθηκε με το καυτό θέμα των προσφυγικών ροών και έλαβε συγκεκριμένες αποφάσεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση έλαβε τις εξής αποφάσεις:

1) Τη μεταφορά των νεοεισελθόντων από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα και το διαχωρισμό τους σε μετανάστες και πρόσφυγες,

2) Τον εφοδιασμό των προσφύγων από τη Συρία με ταξιδιωτικά έγγραφα, ώστε να μεταβούν στις χώρες που επιθυμούν, (λίγο αργότερα η κυβέρνηση άλλαξε την διατύπωση ως εξής: «Στους Σύρους πρόσφυγες που δικαιούνται άσυλο θα δίνονται άμεσα όλα τα απαραίτητα έγγραφα» σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις εντυπώσεις στο εξωτερικό αν και επί της ουσίας δεν αλλάζει κάτι στην πράξη).

3) Τη διαμόρφωση ειδικών χώρων υποδοχής, όπου θα γίνονται κι οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και

4) Ενόψει της επόμενης συνόδου κορυφής της ΕΕ η κυβέρνηση να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη διευθέτηση του ζητήματος της προσφυγικής ροής και την αναλογική κατανομή των προσφύγων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αυξημένη ροή προσφύγων για λόγους που έχουν να κάνουν με τη διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση στη Συρία αλλά και σε άλλες περιοχές. Αυτό επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι την ίδια ακριβώς περίοδο σημειώνεται έντονα αυξητική τάση εισροής προσφύγων και στην Ιταλία» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, προσθέτοντας ότι «από τις πρώτες καταγραφές προκύπτει ότι το κίνητρο της συντριπτικής πλειοψηφίας αυτών των ανθρώπων δεν είναι τόσο η οικονομική ανέχεια, αλλά ο άμεσος κίνδυνος για την ζωή τους».

«Το προσφυγικό ζήτημα είναι διεθνές και όχι ελληνικό. Απαιτεί σοβαρότητα, ψυχραιμία και πάνω από όλα ανθρωπιά. Αυτή την ώρα δεν νοούνται πολιτικά παιχνίδια και ανέξοδοι λαϊκισμοί με τις ανθρώπινες ζωές» υπογράμμισε ο κ. Σακελλαρίδης.

Στην διυπουργική σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, συμμετείχαν οι Βούτσης Νίκος υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Πανούσης Γιάννης, αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Δρίτσας Θόδωρος, αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Χριστοδουλοπούλου Τασία, αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Επίσης συμμετείχαν οι Αθανασόπουλος Αθανάσιος, ναύαρχος Λιμενικού, Πατρινός Νικόλαος, υπαρχηγός Β' Λιμενικού, και Καλογερόπουλος Αριστείδης, ειδικός σύμβουλος του επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.