Σάββατο 18 Απριλίου 2015

ΕΣΑμεΑ: Μοριοδότηση λόγω αναπηρίας στις προσκλήσεις Κοινωφελούς Εργασίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δελτίο Τύπου 17.04.2015

Αρ. Πρωτ.: 880

Μετά από την αποστολή των υπ. αριθ. πρωτ. 475/09.03.2015 και 809/07.04.2015 επιστολών της Ε.Σ.Α.μεΑ. προς την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας κα Ράνια Αντωνοπούλου αναφορικά με το ζήτημα της συμπερίληψης της αρχής της μη διάκρισης λόγω αναπηρίας και της προσβασιμότητας στα άτομα με αναπηρία στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, και τη συνάντηση του Προέδρου της Ε.Σ.Α.μεΑ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη με την ίδια την Υπουργό στις 02.04.2015 και τις εν γένει επικοινωνίες μαζί της, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 17 Απριλίου 2015, συνάντηση με την Γενική Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων κυρία Δ. Χαλικιά και άλλους Υπηρεσιακούς Παράγοντες.

Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης συμφωνήθηκε ότι θα εξεταστεί αν μπορούν να ξεπεραστούν οι τεχνικές δυσκολίες, προκειμένου στην παρούσα Πρόσκληση Κοινωφελούς Εργασίας, η οποία δημοσιεύτηκε στις 02.04.2015, δύναται να υπάρξει ένταξη μοριοδότησης ατόμων με αναπηρία, μέσω περιόδου υποβολής αιτήσεων.

Το υπουργείο δεσμεύτηκε ότι είναι απόφαση της πολιτικής ηγεσίας να υπάρξει μοριοδότηση λόγω αναπηρίας, η οποία είχε διακοπεί από τις προσκλήσεις Κοινωφελούς Εργασίας από την προηγούμενη κυβέρνηση. Η επαναφορά της δε στην τρέχουσα πρόσκληση συνδέεται άμεσα με την υπέρβαση αυτών των τεχνικών δυσκολιών.

Επιπρόσθετα, κατά τη συνάντηση, αποφασίστηκε ότι η αυξημένη μοριοδότηση λόγω αναπηρίας θα ισχύσει εφεξής σε όλες τις προσκλήσεις Κοινωφελούς Εργασίας. Τέλος συζητήθηκε, και υπήρξε αρχικά συμφωνία, για την κατάρτιση και δημοσίευση Προκήρυξης θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας για άτομα με αναπηρία, τα οποία θα τοποθετηθούν στην Ε.Σ.Α.μεΑ. και σε οργανώσεις ατόμων με αναπηρία ολόκληρης της χώρας.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις εργασίας μεταξύ στελεχών των αρμοδίων Υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας και της Ε.Σ.Α.μεΑ. για την περαιτέρω επεξεργασία του ζητήματος της παροχής αυξημένης μοριοδότησης λόγω αναπηρίας.
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (136.03 KB)


Πηγή: http://www.esamea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.