Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Δωρεάν εξετάσεις για δεκάδες ανασφάλιστους και ανέργους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Προληπτικός έλεγχος από το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής.

Ανταπόκριση από δεκάδες ανασφάλιστους και ανέργους των δήμων της Αττικής βρήκε το πρόγραμμα ενημέρωσης και δωρεάν προληπτικών εξετάσεων του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής.

Από τις εξετάσεις για σακχαρώδη διαβήτη, καρδιαγγειακά νοσήματα και τους καρκίνους του τραχήλου, του μαστού και του παχέος εντέρου ωφελήθηκαν 1.019 άτομα, οι 507 ηλικίας 25-49 ετών και 512 ηλικίας 50-65 ετών, με την προσέλευση των γυναικών να είναι κατά πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με των ανδρών.

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στα νοσοκομεία Σωτηρία, Ιπποκράτειο, Τζάνειο, Σισμανόγλειο, Λαϊκό, Κωνσταντοπούλειο, Γ. Γεννηματάς, Αλεξάνδρα, Έλενα, Υγείας Μέλαθρον, Θριάσιο.

Το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής με την συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Ταμείου, υλοποιεί «Πρόγραμμα Παρεμβάσεων Πρόληψης - Προαγωγής Υγείας σε Υφιστάμενα Δίκτυα στην Περιφέρεια Αττικής», το οποίο απευθύνεται αποκλειστικά σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ανασφάλιστους και ανέργους.

Στόχος του προγράμματος είναι η διενέργεια δωρεάν προληπτικών εξετάσεων αναφορικά με την πρόληψη του σακχαρώδους διαβήτη, των καρδιαγγειακών νοσημάτων και των καρκίνων παχέος εντέρου, μαστού και τραχήλου της μήτρας, καθώς επίσης και την ενημέρωση, προβολή και προώθηση των Παρεμβάσεων Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας για τα προαναφερθέντα νοσήματα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς τα νοσήματα αυτά προκαλούν συνολικά 35 εκατομμύρια θανάτους ετησίως, όμως μπορούν να προληφθούν. Η αποτελεσματική φροντίδα και διαχείριση από τα αρχικά- πρώιμα στάδια της νόσου είναι καθοριστική. Έτσι, στόχο του προγράμματος αποτελεί η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού για την πρωτογενή και δευτερογενή πρόληψη των συγκεκριμένων νοσημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.