Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Απετράπη απόπειρα αυτοκτονίας στην Τουρκία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα ηλεκτρονικά ίχνη ανήκαν σε νεαρή που έμενε στη γείτονα χώρα.

Σε άλλη μία αποτροπή απόπειρας αυτοκτονίας, η οποία εκδηλώθηκε από αλλοδαπή υπήκοο Τουρκίας που ζούσε στην Τουρκία, προέβη το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω του Cyber Alert.

Το Κέντρο κινητοποιήθηκε άμεσα, ξεκινώντας την διαδικασία ανεύρεσης των ηλεκτρονικών ιχνών του ατόμου που διαχειρίζεται το επίμαχο προφίλ, καθώς και της τηλεφωνικής σύνδεσης. Στο πλαίσιο των ερευνών, διενεργήθηκε επικοινωνία με την αρμόδια διαχειρίστρια εταιρεία της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και ακολούθησε ενδελεχής διαδικτυακή - αστυνομική έρευνα.

Από την έρευνα ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη και προέκυψε ότι γεωγραφικά η επίμαχη σύνδεση διαδικτύου, μέσω της οποίας είχε πραγματοποιηθεί η ανάρτηση πρόθεσης αυτοκτονίας, ήταν στην Τουρκία.

Αμέσως ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Αρχές της Τουρκίας, μέσω της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας/Interpol, προκειμένου να λάβουν γνώση για την πρόθεση αυτοκτονίας και για προβούν στις δικές τους ενέργειες για τον εντοπισμό και τη διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας του συγκεκριμένου ατόμου.

Ακολούθως, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε από τις Τουρκικές Αρχές ότι όπως διαπιστώθηκε, την ανάρτηση είχε κάνει αλλοδαπή υπήκοος Τουρκίας, ενώ λόγω της έγκαιρης ενημέρωσης που είχαν διασφαλίστηκε η σωματική της ακεραιότητα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.