Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Ανατριχιαστικές περιπτώσεις κανιβαλισμού στις ΗΠΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κρούσματα ανθρωποφαγίας της σύγχρονης εποχής που σοκάρουν.

Η ανθρωποφαγία αποτελεί το μεγάλο ταμπού του πολιτισμένου κόσμου, όντας ηθικά απαράδεκτο και ποινικά κολάσιμο.

Και αν ορισμένες φορές ο κανιβαλισμός μπορεί να συζητηθεί ή και ακόμη να δικαιολογηθεί, όπως στην περίπτωση των επιβατών της πτήσης 571 που κατέπεσε στις Άνδεις και οι λιγοστοί διασωθέντες κατάφεραν να επιβιώσουν σε ακραίες συνθήκες τρώγοντας συνεπιβάτες τους, δεν ισχύει το ίδιο με περιπτώσεις ανθρώπων που κάνουν τον Χάνιμπαλ Λέκτερ να μοιάζει… αρνάκι.

Παρόλο που κρούσματα κανιβαλισμού έχουν σημειωθεί σε διάφορες χώρες σε όλον τον κόσμο, στο παρόν άρθρο, θα δούμε περιπτώσεις αμερικανών κανίβαλων των οποίων οι αποτρόπαιες πράξεις τους, προκαλούν ανατριχίλα ακόμη και στους πιο σκληραγωγημένους. Επιπλέον, δεν θα μιλήσουμε για περιπτώσεις κανίβαλων που έδρασαν δεκαετίες ή αιώνες πίσω, αλλά για κρούσματα ανθρωποφαγίας στη σημερινή εποχή.

Ας δούμε λοιπόν μια σειρά από κανιβάλους του σήμερα που δραστηριοποιήθηκαν στις ΗΠΑ, έχοντας υπόψη μας ότι δυστυχώς δεν είναι οι μόνοι που έχουν καταγραφεί στα εγκληματικά χρονικά...

Hadden Clark



Ο Hadden Clark θεωρούνταν απροσάρμοστος και εκκεντρικός από την εφηβεία του. Οι ξαφνικές εναλλαγές στη διάθεσή του και η ασταθής συμπεριφορά του, είχαν οδηγήσει το νεαρό Clark σε απομόνωση, έχοντας ελάχιστους φίλους.

Έτσι, όταν η 6χρονη Michelle Dorr εξαφανίστηκε το 1986, ήταν εντυπωσιακό ότι κανείς δεν υποπτεύτηκε τον Hadden Clark, δεδομένου ότι βρίσκονταν κοντά της και ότι είχε προηγουμένως διαγνωστεί με παρανοϊκή σχιζοφρένεια. Όμως μετά τη σύλληψη του Clark για τη δολοφονία της 23χρονης Laura Houghteling, το 1992, η αστυνομία τον συνέδεσε με την εξαφάνιση της μικρής.

Τελικά, αρκετά χρόνια μετά την εξαφάνιση και δολοφονία της Michelle Dorr, ο Clark αποκάλυψε ότι είχε φάει κομμάτια της μικρής, ενώ παραδέχτηκε ότι είχε φτιάξει για ενθύμιο ένα περιδέραιο από τα κόκκαλα των δακτύλων του παιδιού!

Τελικά, ο Clark καταδικάστηκε σε 30 χρόνια φυλάκισης για τη δολοφονία της Michelle Dorr και σε 30 χρόνια για τη δολοφονία της Laura Houghteling.



Omaima Nelson



Η γεννημένη στην Αίγυπτο, Omaima Nelson, μετακόμισε το 1980 στις ΗΠΑ, όπου συνάντησε τον 33χρονο William Nelson και παντρεύτηκαν μετά από μόλις 2 μήνες γνωριμίας. Παρόλο που η Nelson ισχυρίστηκε ότι είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από το σύντροφό της, περίμενε μέχρι το 1991 για να πάρει την εκδίκησή της: δολοφόνησε, διαμέλισε, μαγείρεψε και έφαγε τον άντρα της! Η Omaima ισχυρίστηκε πως όλα αυτά τα έκανε βάσει διάφορων αιγυπτιακών πεποιθήσεων για τη μεταθανάτια συνάντηση με το σύζυγό της!

Κατά τη διάρκεια της δίκης, ένας ψυχίατρος κατέθεσε ότι η Nelson είχε παραδεχτεί πως μαγείρεψε τα πλευρά του άντρα της σε «στυλ μπάρμπεκιου». Οι αρχές επιπλέον κατέθεσαν πως τηγάνισε τα χέρια του συζύγου σε λάδι, ενώ το κεφάλι του, το έβρασε και το έβαλε στην κατάψυξη!

Η Omaima Nelson καταδικάστηκε για φόνο δεύτερου βαθμού και εκτίει 25ετη ποινή κάθειρξης.

Marc Sappington



Τον Ιούλιο του 2004, ο 25χρονος Marc Sappington καταδικάστηκε για τρεις φόνους πρώτου βαθμού: του συνομήλικου του Terry Green, του 22χρονου Michael Weaver Jr. και του 16χρονου Alton «Fred» Brown Jr.

Παρόλο που τόσο ο Green, όσο και ο Weaver έχασαν τη ζωή τους σχετικά σύντομα, δεν συνέβη και το ίδιο με το νεαρό Brown ο οποίος υπέφερε στα χέρια του Sappington. Όπως ο ίδιος περιέγραψε, άκουγε φωνές που τον καλούσαν να καταναλώσει ανθρώπινη σάρκα και αίμα ή διαφορετικά θα πέθαινε! Αυτό τον οδήγησε να διαμελίσει και να φάει μέρος του άτυχου Brown, κρατώντας στο ψυγείο άλλα μέλη του θύματος για μελλοντική κατανάλωση.

Ο Sappington εκτίει ποινή φυλάκισης 3 φορές ισόβια για τους φόνους.



Rudy Eugene



Ο Rudy Eugene έγινε γνωστός σε ολόκληρο τον κόσμο, μετά την αναίτια επίθεση εναντίον του 65χρονου άστεγου Ronald Poppo, το Μάιο του 2012.

Υπό την επήρεια ναρκωτικών και δίχως να φορά ρούχα, ο Rudy Eugene επιτέθηκε στον 65χρονο και άρχισε να τρώει το πρόσωπό του, αφαιρώντας περίπου το 80& της σάρκας, όπως επίσης και τα μάτια του άτυχου άντρα. Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο, έβγαλαν τα περίστροφά τους και ζήτησαν από τον Eugene να σταματήσει την αποτρόπαιη πράξη του. Αυτός δεν υπάκουσε, αναγκάζοντας τους ένστολους να ανοίξουν πυρ, σκοτώνοντάς τον. Όταν τελικά ήρθε το ασθενοφόρο, οι νοσοκόμοι διαπίστωσαν ότι το θύμα... δεν είχε πλέον πρόσωπο. «Του το είχε μασήσει», δήλωσε αστυνομικός!

Ο Ronald Poppo έζησε παρόλο που έχασε το μάτι του και τη μύτη του και αναγκάστηκε να υποβληθεί σε εκτεταμένες χειρουργικές επεμβάσεις.

Joseph Albert Oberhansley



Ο διαβόητος Oberhansley αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση φρικαλεότητας. Ζούσε στην Γιούτα το 1998, όπου και σκότωσε τη 17χρονη λεχώνα φιλενάδα του, Sabrina Elder, ενώ επιχείρησε να δολοφονήσει και την ίδια του τη μητέρα, αφήνοντας την σοβαρά τραυματισμένη. Η Elder είχε γεννήσει το παιδί του Oberhansley λίγες μέρες νωρίτερα.

Ο δολοφόνος καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας. Αφού, όμως, πέρασε 12 χρόνια στη φυλακή, τελικά αφέθηκε ελεύθερος με αναστολή το 2012.

Λίγο μετά την αποφυλάκισή του, ο Oberhansley μετακόμισε στην Ιντιάνα, όπου γνώρισε την Tammy Jo Blanton, η οποία στάθηκε στο πλάι του παρά το εγκληματικό παρελθόν του. Το 2013, ο άντρας συνελήφθη ξανά, καθώς ήρθε στα χέρια με έναν μπράβο σε μπαρ. Τον επόμενο χρόνο συνελήφθη ξανά για επικίνδυνη οδήγηση. Η Tammy Jo Blanton εγγυήθηκε για τον Oberhansley και στις δύο περιπτώσεις, παραδεχόμενη ότι ήταν αρραβωνιαστικιά του.

Το Σεπτέμβριο του 2014, ωστόσο, η Blanton άλλαξε τις κλειδαριές του σπιτιού της για να κρατήσει έξω τον άντρα, ενώ τηλεφώνησε και στην αστυνομία όταν αυτός προσπάθησε να εισβάλει στην οικία της. Οι ένστολοι έδιωξαν τον Oberhansley, χωρίς όμως να τον συλλάβουν. Αργότερα, την ίδια μέρα, συνάδελφοι της Blanton ανησύχησαν για την απουσία της και κάλεσαν την αστυνομία. Το σώμα της γυναίκας βρέθηκε ακρωτηριασμένο στην μπανιέρα του σπιτιού της, καλυμμένο με ένα μουσαμά.

Η Blanton είχε μαχαιρωθεί αρκετές φορές. Το κρανίο και το στήθος της είχαν ανοιχτεί, ενώ η καρδιά της, τα πνευμόνια της και ο εγκέφαλός της έλλειπαν! Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν στην κουζίνα του σπιτιού, τα σύνεργα του εγκλήματος: πιάτα, τηγάνια και άλλα σκεύη γεμάτα αίμα!

Ο άντρας παραδέχτηκε την ενοχή του και η δίκη του ξεκίνησε το Φεβρουάριο.

Gregory Hale



Ο Gregory Hale ποτέ δεν προσπάθησε ιδιαίτερα να κρύψει τις νοσηρές του εμμονές με τον κανιβαλισμό και το θάνατο. Ο Hale είχε γίνει γνωστός για τη συλλογή οστών, αίματος και… ματιών, όταν είχε προσληφθεί σε εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος, ενώ στο προφίλ του στο Facebook, έγραφε για κανιβαλισμό και την αφοσίωσή του στον serial killer, Richard Ramirez.

Τον Ιούνιο του 2014, ο Gregory Hale γνώρισε την 36χρονη Lisa Marie Hyder. Οι δύο τους πήγαν στο σπίτι των γονιών του Hale και αφού έκαναν σεξ, ο άντρας σκότωσε την Hyder και διαμέλισε το σώμα της. Τοποθέτησε το κεφάλι και τα χέρια της σε ένα πλαστικό κάδο, ενώ σε έναν άλλο έβαλε τα πόδια της. Ο κορμός του σώματός της θάφτηκε στο οικόπεδο της οικογένειας Hale.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε για το συμβάν μετά από ανώνυμη πληροφορία ότι ο 37χρονος έψαχνε βοήθεια για να θάψει το σώμα της γυναίκας.

Ο Gregory Hale δήλωσε ένοχος στη δίκη του και τον Ιανουάριο καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.