Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Online trend πείθει εκατοντάδες έφηβες να ποστάρουν φωτογραφίες με τα εσώρουχά τους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης που φαντάζει επικίνδυνη.

Φρενήρεις ρυθμοί και έκαστη προσωπικότητα να διακυβεύεται μέσα από ένα απλό social media status, είναι δύο από τα στοιχεία που συνιστούν την σημερινή μας πραγματικότητα… Βέβαια στον απολογισμό της κάθε μέρας και ειδικά με αυτά που έχουμε παρατηρήσει να γίνονται viral εν μια νυκτί τα τελευταία χρόνια, ανακύπτει εν τέλει το ερώτημα, μπορεί ένα hashtag να γίνει τόσο επικίνδυνο ώστε να πρέπει να προβάλλεται μετά την prime time zone;

Αφορμή για την ερώτηση δίνει το τελευταίο δημοφιλές hashtag του twitter #bodypositive στο οποίο ανταποκρίθηκαν, μετά την παρότρυνση μιας περσόνας του youtube, χιλιάδες κορίτσια τα οποία φωτογραφήθηκαν ημίγυμνα με σκοπό να χαρούν την φυσικότητα του σώματός τους.

Μαγιό και εσώρουχα κυριαρχούν στις περισσότερες φωτογραφίες που δημοσιεύονται στα social media με αποτέλεσμα να αναρωτιέται κανείς πόσο θετικό μπορεί να είναι το μήνυμα που περνάει εντέλει η εν λόγω εκστρατεία ευαισθητοποίησης.
Ο σκοπός του μηνύματος της διάσημης περσόνας, Lindsay Demeola, με τις χιλιάδες ανήλικες θαυμάστριες ήταν να δείξει πως οι γυναίκες κάθε ηλικίας θα πρέπει να είναι υπερήφανες για το κορμί τους, όπως κι αν είναι αυτό. Με μότο «αγαπάμε το σώμα μας με τα ελαττώματά του» σε ελεύθερη μετάφραση, ανέβασε πρώτη μια παρόμοια φωτογραφία ξεκινώντας έναν άτυπο διαγωνισμό. Η ανταπόκριση των θαυμαστριών της ήταν άμεση και δημοσιεύσεις φωτογραφιών που ακολούθησαν προκάλεσαν, άθελά της, μια αρκετά άβολη και υψηλού κινδύνου μόδα.

Εκατοντάδες κορίτσια, αντιγράφοντας το ίνδαλμά τους, άρχισαν να δημοσιεύουν τις φωτογραφίες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δηλώνοντας ταυτόχρονα πως δεν ντρέπονται για το σώμα τους. Πολλές όμως από τις ανήλικες χρήστριες του #bodypositive δείχνουν ηλικιακά πολύ μικρές και οι selfies με το μαγιό και τα εσώρουχα έχουν προκαλέσει αναστάτωση και αντιδράσεις.

Αρκετοί είναι εκείνοι που χαρακτηρίζουν το trend επίφοβη πηγή υλικού για ενήλικες με κολάσιμες διαθέσεις και έχουν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους όσον αφορά την ασφάλεια του να φωτογραφίζονται νεαρά κορίτσια και να διοχετεύουν ελεύθερες στο διαδίκτυο εικόνες τους σε τέτοιες πόζες. Προβληματισμός που κάθε άλλο παρά παράλογος μπορεί να χαρακτηριστεί…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.