Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Τρία χρόνια φυλάκιση επειδή μαχαίρωσαν σκύλο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Καταδίκη τεσσάρων ανδρών στην Αίγυπτο.

Τριετής ποινή φυλάκισης επιβλήθηκε σήμερα σε τέσσερις άνδρες στην Αίγυπτο επειδή μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου έναν σκύλο. Μάλιστα, η πράξη αυτή βιντεοσκοπήθηκε και αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.



Η απόφαση αυτή, στην οποία μπορούν να ασκήσουν έφεση οι καταδικασθέντες, εμφανίζεται ως νίκη των υπερασπιστών των δικαιωμάτων των ζώων σε μια χώρα όπου οι αρχές συχνά αδιαφορούν για τη βία εναντίον τους.

Στο βίντεο, το οποίο τράβηξε ένας άγνωστος και διαδόθηκε στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, εμφανίζεται ο σκύλος, ο οποίος είναι δεμένος με αλυσίδα σε έναν στύλο, να δέχεται πολλά χτυπήματα με μαχαίρι μπροστά στα μάτια των περαστικών, κάποιοι από τους οποίους ζητούν από τους δράστες να πάψουν να χτυπούν το ζώο.

Τρεις άνδρες συνελήφθησαν στις 26 Φεβρουαρίου και παρουσιάστηκαν στις 4 Μαρτίου ενώπιον δικαστηρίου του Καΐρου επειδή «σκότωσαν ένα ζώο συντροφιάς βασανίζοντάς το μέχρι θανάτου».

Ένας τέταρτος άνδρας, ο ιδιοκτήτης του σκύλου, καταδικάστηκε ερήμην στην ίδια πηγή επειδή τους έδωσε το ζώο, μια πηγή από το δικαστήριο.

Οι τρεις άνδρες είχαν τσακωθεί με τον ιδιοκτήτη του σκύλου. Ο ένας εξ αυτών είχε δηλώσει σε συνέντευξη του σε μια αιγυπτιακή εφημερίδα ότι ο σκύλος τον είχε δαγκώσει «σε ένα ευαίσθητο σημείο» λίγες ημέρες πριν τον γάμο του και ήθελε να τον εκδικηθεί. Στη συνέχεια τρεις άνδρες ζήτησαν από τον ιδιοκτήτη να τους δώσει τον σκύλο, κάτι που αυτός έκανε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.