Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Ναυτιλίας από απλήρωτους εργαζομένους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αύριο ή τη Δευτέρα θα αποδοθεί ποσό μίσθωσης προς τη ΝΕΛ.

Τον προαύλιο χώρο του υπουργείου Ναυτιλίας έχουν κατακλίσει οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της ΝΕΛ και της VENTOURIS LINES ζητώντας την καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών από τις εταιρείες τους.

Ανάλογη παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε και την Τρίτη.

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) στηρίζει τις κινητοποιήσεις των πληρωμάτων και σε ανακοίνωσή της αναφέρει, ότι «όχι μόνο θα πρέπει να καταβληθούν οι δεδουλευμένες αποδοχές των ναυτικών αλλά και να δοθεί νομοθετική λύση για τη διασφάλιση των δεδουλευμένων όλων των ναυτεργατών οι οποίοι βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση εξ αιτίας της αφερεγγυότητας της πλειονότητας των ναυτιλιακών εταιρειών στον χώρο της ακτοπλοΐας».

Σημειώνεται, ότι μετά από συνάντηση που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Θεόδωρος Δρίτσας με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα εκταμιεύθηκε ποσό 1.061.666,81 ευρώ για την ενδοκυκλαδική συγκοινωνία, υπέρ της εταιρείας «ΝΕΛ ΑΕ».

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, μετά την παρακράτηση υπέρ του Δημοσίου, η ΝΕΛ προβλέπεται να εισπράξει το ποσό των 743.166,77 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το υπουργείο Ναυτιλίας, έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία προς την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου και τη ΔΟΥ πλοίων. Η απόδοση των χρημάτων προς την εταιρεία αναμένεται να γίνει αύριο το μεσημέρι ή τη Δευτέρα το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.