Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Η οδήγηση με κινητό ισοδυναμεί με οδήγηση υπό επήρεια μέθης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δύο δευτερόλεπτα απόσπασης της προσοχής αυξάνουν τον κίνδυνο ατυχήματος 24 φορές.

Η οδήγηση μετά… περισπασμών βρίσκεται σε υψηλό όλων των εποχών, με τους οδηγούς που έχουν το ένα χέρι στο τιμόνι και το άλλο στο κινητό τους τηλέφωνο να είναι πιο συχνή από ποτέ.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, η χρήση κινητών τηλεφώνων για την αποστολή γραπτών μηνυμάτων σε συνδυασμό με το μποτιλιάρισμα στους δρόμους των πόλεων, σημαίνει ότι ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι επικεντρώνονται λιγότερο στην οδήγησή τους.

Η συμπεριφορά αυτή όμως, προειδοποιούν οι ερευνητές, είναι πάρα πολύ επικίνδυνη καθώς ακόμη και μόλις 2 δευτερόλεπτα να πάρει κανείς τα μάτια του από το δρόμο, ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος αυξάνεται κατά 24 φορές.

Η έρευνα διεξήχθη από μια ομάδα ερευνητών του πανεπιστημίου Oregon State University στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία η οδήγηση μετά περισπασμών αποτελεί ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα –«μεγαλύτερο από κάθε άλλη εποχή».

Τα συμπεράσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Transportation Safety and Security.

«Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, οτιδήποτε αποσπά την προσοχή ενός οδηγού, ακόμη και μια σύντομη ματιά μακριά από το δρόμο διάρκειας μόλις 2 δευτερολέπτων, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο πρόκλησης ενός τροχαίου ατυχήματος έως και 24 φορές» εξήγησε ο Dr David Hurwitz. «Πρόκειται για μια δραματική αύξηση του κινδύνου, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τους μη έμπειρους οδηγούς».

Μάλιστα, όπως ανέφερε μια έρευνα, όταν στέλνει κανείς γραπτά μηνύματα ενώ οδηγεί είναι σαν να οδηγεί… μεθυσμένος.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.