Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Ενδεχόμενη αλλαγή στο ωρολόγιο πρόγραμμα της Γ' Λυκείου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι δήλωσε ο κ. Κουράκης για διορισμούς και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.

Μικρή αλλαγή πιθανόν να έχουμε στο ωρολόγιο πρόγραμμα της Γ’ Λυκείου για την επόμενη σχολική χρονιά, όπως προκύπτει και από δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Τάσου Κουράκη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Η αλλαγή αυτή ενδεχομένως να οφείλεται στο γεγονός ότι μελετάται από το Υπουργείο Παιδείας η δυνατότητα επικοινωνίας των επιστημονικών πεδίων ίσως με την εισαγωγή ενός 5ου μαθήματος ώστε να διευρυνθούν οι επιλογές των υποψηφίων. Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι επεξεργαζόμαστε ένα σχέδιο μεγαλύτερης δυνατότητας, εφόσον το επιθυμούν δεν είναι υποχρεωτικό, ώστε οι μαθητές να επιλέγουν. Αυτό πιθανόν να συνδυαστεί και με μικρή αλλαγή στο ωρολόγιο πρόγραμμα».

Για το θέμα των διορισμών ο κ. Κουράκης ανέφερε ότι «όσον αφορά τους αναπληρωτές θα εξαντλήσουμε τον κατάλογο επιτυχόντων του ΑΣΕΠ 2008 όπως επίσης και όλοι αυτοί που έχουν πολύ μεγάλη προϋπηρεσία όπως 30μηνα, 24μηνα. Έχουμε υποχρέωση σε αυτούς τους ανθρώπους που έχουν γυρίσει όλη την Ελλάδα να προηγηθούν στις προσλήψεις. Από εκεί και πέρα μιλάμε για ένα άλλο σύστημα πρόσληψης το οποίο θα συνυπολογίζει πάρα πολλά κριτήρια και θα προκύψει μετά διαβούλευση με τις επιστημονικές ενώσεις και τις συνδικαλιστικές ομοσπονδίες».

Επίσης τόνισε ότι η στόχευση του υπουργείου είναι όλοι οι εκπαιδευτικοί να είναι μόνιμοι και οι αναπληρωτές να χρησιμοποιούνται με πλήρες ωράριο μόνο όταν υπάρχουν ανάγκες αναπλήρωσης. Στο υπουργείο προσπαθούν να δουν πόσες από τις 15.000 προσλήψεις θα δοθούν στην εκπαίδευση ώστε ανάλογα να κατανεμηθούν στις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Μεγάλη μέριμνα θα δοθεί στην Ειδική Αγωγή καθώς ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε ότι παύσει βάναυσα από την υποστελέχωση των καθηγητών.

Ο κ. Κουράκης αναφέρθηκε και στο θέμα της διευκόλυνσης των εκπαιδευτικών που πραγματοποιούν μεταπτυχιακά και διδακτορικά. Παράλληλα υπογράμμισε ότι υπάρχουν σκέψεις η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, οι μεταπτυχιακές σπουδές, τα σεμινάρια να γίνονται με δαπάνες της πολιτείας και όπου χρειάζεται διευκόλυνση για να ολοκληρώσει τις σπουδές ο εκπαιδευτικός προφανώς να παίρνει και άδεια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.