Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

«Τα δάση μας θα τα προστατέψουμε εμείς»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζόμενων στα μεταλλεία Κασσάνδρας.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα εκπρόσωποι των δασεργατών των Σκουριών και των εργαζόμενων στα μεταλλεία Κασσάνδρας έξω από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΑΠΕΝ), με κεντρικό σύνθημα «τα δάση μας θα τα προστατέψουμε εμείς».

Η κινητοποίηση έγινε με αφορμή την ανάκληση των αδειών της αρχιτεκτονικής και μηχανολογικής μελέτης του εργοστασίου εμπλουτισμού της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές, στις 27 Φεβρουαρίου, από το ΥΠΑΠΕΝ, ύστερα από «έγγραφες καταγγελίες φορέων με στόχο να προασπίσει με όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό και ουσιαστικό τρόπο τη νομιμότητα, και πρώτα απ' όλα το περιβάλλον και το δημόσιο συμφέρον», όπως είχε γίνει γνωστό από το υπουργείο.

«Οι δασεργάτες των Σκουριών, που μείναμε με ένα mail χωρίς δουλειά, οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων στα μεταλλεία Κασσάνδρας, οι κάτοικοι της Χαλκιδικής, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, και μετά τις συγκεντρώσεις, τις πορείες τις κινητοποιήσεις στον τόπο μας, δυναμώνουμε τον αγώνα μας, από την Αθήνα» επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι.

«Ο δίκαιος αγώνας μας είναι αγώνας για την αξιοπρέπεια όλων μας, και με αυτόν θα νικήσουμε» προσθέτουν, τονίζοντας: «Θεωρούμε προσβολή ως Έλληνες πολίτες και ως κάτοικοι, αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες» και καταλήγουν: «Δεν βλέπουμε ταμπέλες και διαχωρισμούς. Βλέπουμε μια πατρίδα, ένα περιβάλλον, μια κοινωνία που έχει ανάγκη από έναν κοινό στόχο για να ενωθεί. Αυτόν τον στόχο υπηρετούσαμε και υπηρετούμε και είναι το καλύτερο για όλους μας».

Σημειώνεται ότι ύστερα από την τότε αντίδραση των εκπροσώπων των εργαζομένων των μεταλλείων σε σχέση με την απόφαση της ανάκλησης των αδειών, κύκλοι του υπουργείου είχαν τονίσει, μεταξύ άλλων, ότι αυτή δεν θίγει κατά κανένα τρόπο τα συμφέροντά των εργαζομένων, κρίνοντάς την, μάλιστα, «απολύτως επιβεβλημένη προκειμένου να προστατευθεί με τον όσο το δυνατόν ουσιαστικότερο τρόπο το περιβάλλον και το δημόσιο συμφέρον»

Τέλος, απ’ την πλευρά της, η εταιρεία που έχει αναλάβει το συγκεκριμένο έργο έχει προειδοποιήσει με ανακοίνωσή της ότι «η πρόσφατη απόφαση του υπουργού Ενέργειας -εάν δεν αναθεωρηθεί εντός εύλογου χρονικού διαστήματος- ενδεχομένως να ωθήσει την Eldorado να επανεξετάσει τα επενδυτικά της πλάνα στην Ελλάδα».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.