Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

«Οι εκπαιδευτικοί δε χάσαμε ούτε τη μνήμη ούτε τη συνείδησή μας»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι αναφέρει ο Σύλλογος Αριστοτέλη για ενημερωτικό σημείωμα Περ. Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής.

«Με περίσσιο θράσος, ο περιφερειακός διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, Δ. Γκίνης, έστειλε ένα ενημερωτικό προς το εκπαιδευτικό προσωπικό που επιδιώκει να διαστρεβλώσει την αλήθεια και να ξαναγράψει τα γεγονότα που συντελέστηκαν τα χρόνια της θητείας του στην περιφέρεια Αττικής με ιδιοτελείς σκοπιμότητες» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Αριστοτέλης.

Σε δελτίο τύπου που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Συλλόγου με τίτλο «οι εκπαιδευτικοί δε χάσαμε ούτε τη μνήμη ούτε τη συνείδησή μας κ. Γκίνη» θυμίζουν στον περιφερειακό διευθυντή ότι δεν έχουν ξεχάσει:

«α) Το σχολικό έτος 2013-2014 ο κ. Γκίνης, για να υπηρετήσει τις επιταγές της τότε ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησής για μηδενικούς διορισμούς μονίμων και αναπληρωτών που απαιτούσαν οι μνημονιακές πολιτικές ΕΕ και ΔΝΤ, παραβίασε ακόμα και τη νομιμότητα που οι ίδιοι είχαν ορίσει! Απέσπασε βιαίως από τα ΠΥΣΠΕ, συναδέλφους που ανήκαν σε αυτά για να τους μετακινήσει σε κενά σε άλλα ΠΥΣΠΕ της Αττικής παραβιάζοντας εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα. Το τι παρανομία διέπραξε για να το καταφέρει, δεν περιγράφεται! Οι εκπαιδευτικοί από την Α’ Αθήνας το γνωρίζουμε πολύ καλά. Οι υπηρεσίες δούλευαν τα μεσάνυχτα, οι εντολές ήταν όλες προφορικές, το ΑΠΥΣΠΕ συνεδρίαζε στις 7.00 το πρωί για να αποφύγουν τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, οι συνάδελφοι, απειλούνταν «φιλικά» ότι αν δε δεχτούν «εθελοντικά» τη μετακίνησή τους, θα βρεθούν όσο πιο μακριά γίνεται. Οι συνάδελφοι που αποσπάστηκαν βιαίως, ευτυχώς, σε αντίθεση με όσα ισχυρίζεται στο κείμενό του, δεν έδειξαν απολύτως καμία κατανόηση στην καταπάτηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και σε όλες τις παρανομίες που υπέγραψε! Γι’ αυτό άλλωστε, μαζί με τα πρωτοβάθμια σωματεία έδωσαν μεγάλο αγώνα ακύρωσης αυτών των αποφάσεων επί τρεις μήνες, με στάσεις εργασίας και καταλήψεις στα ΠΥΣΠΕ και ΑΠΥΣΠΕ. Ταυτόχρονα, είναι σαφές ότι καμία «ευχέρεια» δεν υπήρχε στα ΠΥΣΠΕ από όπου μετακινήθηκαν και τρανή απόδειξη γι’ αυτό είναι οι προσλήψεις αναπληρωτών που έγιναν αμέσως μετά τη μετακίνησή τους.

β) Δύο χρόνια τώρα, εισήγαγε νέα ήθη στην άσκηση των καθηκόντων του. Κάθε φορά που υπήρχε παράσταση διαμαρτυρίας στην περιφερειακή διεύθυνση, οι σύλλογοι Π.Ε. και οι ΕΛΜΕ συναντούσαμε πρώτα τα ΜΑΤ στην είσοδο της περιφερειακής διεύθυνσης και ύστερα τον περιφερειακό διευθυντή! Πολλές φορές, εκπαιδευτικοί και γονείς, ακόμα και μαθητές βρέθηκαν αντιμέτωποι με την αυταρχική άσκηση μιας πολιτικής που μόνο με τον ολοκληρωτισμό μπορούσε να επικρατήσει! Ο κ. Γκίνης πρωτοστάτησε σ’ αυτή γι’ αυτό και έχει δεχτεί δεκάδες δημόσιες καταγγελίες!

γ) Δε χρειάζεται τώρα να ορκίζεται στις ικανότητες και στα προσόντα των εκπαιδευτικών και να κατανοεί τα προβλήματά μας. Κυρίως, δε χρειάζεται να χλευάζει τους μαχόμενους εκπαιδευτικούς, μιλώντας για τη στοχοποίησή τους. Ανήκει στο πολιτικό προσωπικό που δούλεψε με μεγάλο ζήλο για να στοχοποιηθούν οι εκπαιδευτικοί. Άλλωστε, σε όλες τις κινητοποιήσεις, δε σταμάτησε να απαξιώνει τα παιδαγωγικά αιτήματα που κατέθεταν τα σωματεία και που υπηρετούσαν το δημόσιο και δωρεάν σχολείο, στοχοποιώντας τον εκπαιδευτικό ως τεμπέλη και αδιάφορο! Μάλιστα, χρησιμοποίησε πολλές φορές τα εργαλεία που τώρα ισχυρίζεται ότι έχουν εγγενείς αδυναμίες, όπως το survey και το myschool, για να τρομοκρατήσει και να απειλήσει. Ειδικά στην Α’ Αθήνας δε θα ξεχάσουμε την προσπάθεια να μετακινηθούν και φέτος εκπαιδευτικοί με την αιτιολογία ότι πλεόναζαν 500 (!!!).

Κανείς όμως δε διαφεύγει για πάντα! Ο κ. Γκίνης, όταν αποχωρίσει από τη θέση του κι επιστρέψει στο σχολείο, όπως οφείλει, θα βρεθεί αντιμέτωπος με τα ίδια προβλήματα που βρίσκονται χιλιάδες εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές, σε μια εκπαίδευση που δεν υπηρετεί τα συμφέροντα και τις ανάγκες της εργαζόμενης πλειοψηφίας αλλά της αγοράς και του κέρδους.

Εκτός και ο απολογισμός αυτός αποσκοπεί στο ακριβώς αντίθετο, δηλαδή στην αποφυγή της επιστροφής στην εκπαιδευτική ιδιότητα και η μεταπήδηση από τη θέση του κυβερνητικού εντολοδόχου, στη συνδικαλιστική θέση, στην οποία βρισκόταν ο κ. Γκίνης ως μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ, μια μόλις μέρα πριν τη μεταπήδησή του στη θέση του περιφερειακού διευθυντή!

Ο καθείς κρίνεται!

Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να καταργηθεί η διάταξης του ν. 3879/10, σύμφωνα με την οποία τοποθετούνται οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, οι Γενικοί ή Ειδικοί Γραμματείς, οι Πρόεδροι ή Διευθύνοντες Σύμβουλοι οργανισμών κατ’ εξαίρεση, μετά την αποχώρησή τους από τη θέση τους, ως σχολικοί σύμβουλοι.

Το εκπαιδευτικό κίνημα δεν ξεχνά και δεν υποστέλλει τις σημαίες με τις οποίες πάλεψε σκληρά όλο το προηγούμενο διάστημα. Δε θα επιτρέψουμε να επιβιώσουν οι πολιτικές που διέλυσαν τη δημόσια εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς και φυσικά ούτε όσοι τις υπηρέτησαν/τούν και τις προώθησαν/θούν».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.