Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Σε ποια ηλικία τελειώνει η καριέρα μιας γυναίκας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έκθεση για τις διακρίσεις στον εργασιακό χώρο.

Η έρευνα αυτή, από ειδικό κέντρο για τα δικαιώματα εργαζομένων μεγάλης ηλικίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, έδειξε ότι η καριέρα μιας γυναίκας φρενάρει όταν εκείνη φτάνει στην ηλικία των 45 ετών. Σύμφωνα με την Δρ. Ros Altmann, η εξέλιξη του ταλέντου μιας γυναίκας σταματάει «γύρω στα 45», όπως εξηγεί.

«Οι μεγαλύτερες γυναίκες, αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα εμπόδια στον εργασιακό χώρο», εξηγεί «για παράδειγμα, η εξέλιξη στο ταλέντο για τις γυναίκες σταματά γύρω στην ηλικία των 45. Μετά από αυτό, οι συμπεριφορές στο χώρο εργασίας συνήθως αλλάζουν (για τους άνδρες λέγεται ότι συμβαίνει περίπου στα 55 τους χρόνια)».

Η έκθεση για τις διακρίσεις λόγω ηλικίας, η οποία κυκλοφόρησε την Τετάρτη, αναφέρει ότι η επιστροφή των μεγαλύτερων σε ηλικία ανθρώπων πίσω στο χώρο εργασίας, θα μπορούσε να αυξήσει το ΑΕΠ της Βρετανίας μέχρι 25 δις. Λίρες. Η Δρ. Altmann καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι εργαζόμενοι άνω των 50 ετών, αντιπροσωπεύουν «μια σημαντική αναξιοποίητη πηγή ανάπτυξης, μια κρυφή δεξαμενή ταλέντων που είναι διαθέσιμη, αλλά μέχρι στιγμής δεν χρησιμοποιείται».

Διάσημες γυναίκες που είναι περίπου στην συγκεκριμένη ηλικία, είναι οι Τζένιφερ Άνιστον και Κάιλι Μινόγκ, και οι δυο είναι στην ηλικία των 46, ενώ η Χάλι Μπέρι κλείνει αισίως τα 48.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.