Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Από βδομάδα το σχέδιο νόμου που αφορά τους πλειστηριασμούς και η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ολιγοήμερη παράταση για το σχέδιο νόμου που αφορά τους πλειστηριασμούς 

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις.

Δεν θα κατατεθεί σήμερα στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την προστασία από τους πλειστηριασμούς. Η παράταση της διαβούλευσης για μερικές μέρες, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομίας, κρίθηκε απαραίτητη, ενώ σε ότι αφορά στο νομοσχέδιο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η προστασία θα αφορά την κύρια κατοικία αντικειμενικής αξίας στα επίπεδα των 400.000 ευρώ ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και κλιμάκωση προς τα πάνω, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του δανειολήπτη (πχ οικογένεια με ένα ή δύο παιδιά).

Πάντως σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Οικονομίας, για να προστατεύεται ο δανειολήπτης από πλειστηριασμό της πρώτης του κατοικίας θα πρέπει να συνδυάζει αθροιστικά τρία κριτήρια: ύψος συνολικής αξίας ακίνητης περιούσιας, ύψος ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος και ύψος καταθέσεων.



-------------

Την επόμενη εβδομάδα η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία
 


Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η διάταξη για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης μετά τη συνάντησή του με την ηγεσία της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ).

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μέσα στο επόμενο δεκαήμερο και συνολικά μέσα στο επόμενο εξάμηνο, θα έχουν κατατεθεί όλες οι νομοθετικές ρυθμίσεις με τις οποίες θα υλοποιούνται οι εξαγγελίες της κυβέρνησης.

Σε αυτές περιλαμβάνονται, σύμφωνα με πληροφορίες, η επαναφορά της 13ης σύνταξης για τις συνταξιούχους οι οποίοι λαμβάνουν συντάξεις κάτω των 700 ευρώ, η αναπροσαρμογή επιδομάτων του ΟΓΑ και η επ' αόριστον αναστολή εφαρμογής των διατάξεων για τη μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα ρυθμιστούν τα ασφαλιστικά θέματα όπως η διατήρηση των ορίων ηλικίας για τις προ του 1983 ασφαλισμένες, μητέρες ανηλίκων.

Επίσης, θα οριστούν τα 50 ένσημα ως ελάχιστο όριο για την παροχή ασφαλιστικής ενημερότητας και θα αποκλειστούν μειώσεις στο ΕΚΑΣ., θέματα για τα οποία έχουν εκδοθεί ήδη σχετικές εγκύκλιοι.

"Οι προτεραιότητες και οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο υπουργός Εργασίας, μας βρίσκουν σύμφωνους" ανέφερε μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος ο οποίος τόνισε, ότι «το μεγάλο ζήτημα είναι να εξευρεθούν πόροι, που με βάναυσο τρόπο έχουν περικοπεί».

Στη συνέχεια ο κ. Παναγόπουλος τόνισε πως "η Συνομοσπονδία θα βρεθεί αλληλέγγυα, συμμέτοχος, συμπαραστάτης, σε κάθε ενέργεια της κυβέρνησης που θα αποκαθιστά τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους από τις πληγές που έχουν δεχθεί από την μνημονιακή λαίλαπα και κατέληξε λέγοντας, ότι «όλα κρίνονται στο πεδίο της εφαρμογής και η βούληση του υπουργού όπως εκφράστηκε εδώ ήταν δεδομένη και περιμένουμε να εφαρμοστεί".


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.