Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Τα μεγάλα μυστήρια της επιστήμης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πολλά αναμένεται να λυθούν τα επόμενα χρόνια.

Τους τελευταίους αιώνες έχουν υπάρξει τεράστια επιτεύγματα για την επιστήμη. Από το Νιούτον έως το Δαρβίνο και την ανακάλυψη του ηλεκτρισμού, οι τελευταίοι αιώνες έχουν χαρακτηριστεί από τεράστια επιστημονικά επιτεύγματα, ανακαλύψεις και σκέψεις.

Τον 20ο αιώνα, ο Αϊνστάιν κατάλαβε πάρα πολλά πρόγραμμα, συμπεριλαμβανομένης και της βαρύτητας. Για να μη μιλήσουμε για την ανακάλυψη του DNA.

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι δε χρειάζεται να μάθουμε τίποτα άλλο, ωστόσο υπήρχαν φοβερά μυστήρια, τα οποία οι επιστήμονες θεωρούν ότι θα λυθούν έως το τέλος του 21ου αιώνα.

Το πρώτο και μεγαλύτερο είναι το ερώτημα: Από πού προήλθε η ζωή. Οι θεωρίες είναι πολλές, κάποιες επικρατούν, κάποιες τείνουν να εγκαταλειφθούν, ωστόσο πρόκειται σίγουρα για το μεγαλύτερο και πιο βασανιστικό ερώτημα που έχει απασχολήσει ποτέ την ανθρωπότητα.

Ποια είναι ταυτότητα της μαύρης ύλης; Εδώ και οκτώ δεκαετίες, οι αστρονόμοι άρχισαν να παρατηρούν ότι υπάρχει περισσότερη βαρύτητα στο διάστημα από αυτά που βλέπουμε και οι προσπάθειες να εντοπιστεί η επιπλέον ύλη έχουν αποδειχτεί έως τώρα μάταιες.

Τα γονίδια, ο καρκίνος και η τύχη. Μπορεί να έχετε διαβάσει τελευταία ότι οι περισσότεροι καρκίνοι είναι ουσιαστικά θέμα τύχης, κάτι για το οποίο δε συμφωνούν όλοι οι επιστήμονες, μην μπορώντας να εγκαταλείψουν ούτε την ιδέα της προδιάθεσης ούτε την ιδέα της κληρονομικότητας.

Υπάρχουν επιπλέον διαστάσεις στο σύμπαν; Παρότι η επιστήμη τείνει να θεωρεί ότι δεν υπάρχουν επιπλέον διαστάσεις πέραν από αυτές που γνωρίζουμε ήδη, το ερώτημα αυτό δε φαίνεται να έχει απαντηθεί οριστικά.

Η φύση του χρόνου. Υπάρχουν πάρα πολλά μυστήρια και πάρα πολύ λίγος χρόνος για να λυθούν εκτός εάν η λύση του ενός φέρει και τις λύσεις των υπολοίπων. Οπότε ίσως το μεγαλύτερο μυστήριο για την επιστήμη είναι η φύση του χρόνου.

Υπάρχει ζωή με νοημοσύνη και αλλού; Το να ανακαλύψουμε αν υπάρχει ζωή αλλού ίσως χρειαστεί περισσότερο χρόνο, εκτός και αν τελικά ευοδωθούν οι προσπάθειες που έχουν γίνει εδώ και χρόνια και λάβουμε κάποια στιγμή από το σύμπαν ένα μήνυμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.