Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Σκουρλέτης: Θα υλοποιηθεί η δέσμευσή για τον κατώτατο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Η δέσμευσή μας για 751 ευρώ κατώτατο μισθό θα υλοποιηθεί με τρόπο, ώστε να έχουμε τις περισσότερες θετικές επιπτώσεις στους εργαζόμενους και τους λιγότερους κραδασμούς στις επιχειρήσεις», τόνισε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης.

«Άρα το μέτρο πρέπει να γίνει ταυτόχρονα με μία σειρά άλλα μέτρα που θα διευκολύνουν και θα ανακουφίζουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως ευνοϊκότερες ρυθμίσεις όσων οφείλουν στα ασφαλιστικά ταμεία, τις τράπεζες και το δημόσιο. Να τα δούμε όλα τα μέτρα σε μια λογική αλληλοϋποστήριξης, συνέργειας, έτσι ώστε να έχουμε ταυτόχρονα τα καλύτερα αποτελέσματα»»,, πρόσθεσε ο Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Αναφερόμενος στο χρονικό διάστημα, το απαραίτητο για την επανεκκίνηση της αγοράς, ο υπουργός Εργασίας σημείωσε: «Σε πρώτη φάση θα έχουμε αντιφατικά φαινόμενα, δηλαδή, ενώ θα λαμβάνονται μέτρα, την ίδια στιγμή θα βρισκόμαστε ενώπιον των αποτελεσμάτων της προηγούμενης κατάστασης που δεν μπορεί να ανακοπεί από τη μία μέρα στην άλλη. Σημασία έχει ο μέσος όρος να είναι θετικός, να αρχίσει να φυσάει ένας άλλος άνεμος στην αγορά. Αυτό πρέπει να συνοδευτεί με τις θεσμικές αλλαγές, όπως η αποκατάσταση του πλαισίου που διέπει τις ΣΣΕ, με άμεσες νομοθετικές πρωτοβουλίες που επαναφέρουν προστατευτικές ρυθμίσεις στο θέμα των ομαδικών απολύσεων».

Απαντώντας σε ερώτηση για τον έλεγχο σε ζητήματα καταπάτησης εργασιακών δικαιωμάτων, ο κ. Σκουρλέτης είπε πως «υπάρχει θέμα ενίσχυσης των μηχανισμών, είναι πρόκληση για μια κυβέρνηση σαν τη δική μας και πρέπει να τα λύσουμε πολύ σύντομα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.