Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Την 14η Φεβρουαρίου δεν γιορτάζει μόνο ο έρωτας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου συνέβησαν γεγονότα που όλοι θα θυμόμαστε.

Η 14 Φεβρουαρίου γιορτάζεται παγκοσμίως ή τουλάχιστον στις περισσότερες χώρες του πλανήτη. Είναι η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου για όσους αγαπούν, όμως δεν παύει να είναι και μία ημερομηνία που «κρύβει» πολλά και σημαντικά γεγονότα ανεξάρτητα από την αγάπη.

Τι συνέβη λοιπόν στις 14 Φεβρουαρίου 2013; Αυτό ήταν γεγονός «ερωτικής τρέλας» αλλά περιελάμβανε δυστυχώς, τη δολοφονία μιας νέας κοπέλας. Ο μόλις 26 ετών κορυφαίος αθλητής και παραολυμπιονίκης, Όσκαρ Πιστόριους, ο πρώτος αθλητής με προσθετικά μέλη που αγωνίστηκε σε Ολυμπιακούς Αγώνες, κατηγορήθηκε για τη δολοφονία της συντρόφου του στο σπίτι του, στην Πρετόρια. Σοκ, που ακόμα απασχολεί και ενοχλεί.

Το 2002, σε ηλικία 80 ετών πεθαίνει ο Νάντορ Χιντεγκούτι. Υπήρξε μέλος της τεράστιας ομάδας της Εθνικής Ουγγαρίας.

Το 1997 προβάλλεται το ντοκιμαντέρ «When We Were Kings», που αφορά έναν αγώνα πρωταθλήματος πυγμαχίας στο Ζαΐρ, μεταξύ του Τζορτζ Φόρμαν και του Μοχάμεντ Αλι.

Το 1996 πεθαίνει ο μέγιστος προπονητής της Λίβερπουλ, Μπομπ Πέισλι, σε ηλικία 77 ετών. Ο Πέισλι οδήγησε τους «κόκκινους» στην κατάκτηση έξι πρωταθλημάτων, τριών Κυπέλλων Πρωταθλητριών Ευρώπης και ενός Κυπέλλου UEFA.

ΤΟ 1992 ο 16χρονος Φινλανδός, Τόνι Νιέμινεν γίνεται ο νεαρότερος παγκόσμιος πρωταθλητής Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, όταν κερδίζει το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό ski jumping.

Πέντε χρόνια πριν, το 1987, ιδρύονται οι Special Olympics Hellas, με επικεφαλής πολλές προσωπικότητες.

Στις 14 Φεβρουαρίου 1977 πεθαίνει ο Νίκος Καμπάνης, αθλητικός παράγοντας του Άρη και κατά πολλούς ο πιο επιτυχημένος πρόεδρος στην ιστορία του συλλόγου.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.