Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Έπρεπε το Facebook να διαγράψει αυτές τις φωτογραφίες των μαμάδων με τα μωρά τους;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Φωτογράφιζα γυναίκες για 15 χρόνια» λέει η φωτογράφος Jade Beall, "αλλά μια γυμνή αυτοπροσωπία του εαυτού μου τη στιγμή που θήλαζα τον γιο μου (και ήμουν 80 κιλά), πυροδότησε την επιθυμία να φωτογραφίζω θηλάζουσες μητέρες και να γιορτάζω την ομορφιά με τις ατέλειές της!»

Όταν η Beall δημοσίευσε πρόσφατα ένα από τα ομαδικά πορτρέτα της από μητέρες που θηλάζουν, στη σελίδα της στο Facebook, συγκλονίστηκε από τα σχόλια που διάβασε!

«Έλαβα πολλά ιδιωτικά μηνύματα (όλα από άνδρες) λέγοντάς μου ότι πρέπει να αφαιρέσω τη φωτογραφία, παρόλο που οι θηλές και η περιοχή των γεννητικών οργάνων, ήταν θολή. Τότε κάποιος παρατήρησε ότι είχα ξεχάσει να θολώσω μια θηλή, έκανε την φωτογραφία report και τελικά η φωτογραφία «κατέβηκε».



Παρόλο που η Beall καταλαβαίνει την πολιτική του Facebook, το βλέπει ως ένα πιο γενικευμένο ζήτημα. «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στους άντρες επιτρέπεται να εκθέτουν τις θηλές ενώ στις γυναίκες όχι», λέει χαρακτηριστικά. «Αυτό είναι ένα πολιτιστικό θέμα κι όχι τόσο θέμα της πολιτικής του Facebook. Θα ήθελα πολύ να μπορούσα να δημοσιεύσω γυμνές θηλάζουσες μητέρες χωρίς να πρέπει να θολώνω τις θηλές, όχι τόσο για το Facebook αλλά για να επαναπροσδιορίσουν οι άντρες τη σχέση τους με το στήθος της γυναίκας και να αναδείξουμε τα γυμνά ποικίλα σχήματα σωμάτων, χωρίς ταμπέλες», συμπληρώνει η ίδια.


Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.